Aalst Carnaval zit er op voor dit jaar…

Aalst Carnaval met Korea Persregio DenderGisteren verzamelden zo’n goeie 1500 man, al dan niet verkleed in vrouw, op de Grote Markt te Aalst voor de slotdag van ’t Oilsjters Carnaval, de Voil Jeanettenstoet. Over deze ludieke stoet plaatsten wij ook al een reportage op ons YouTube-kanaal, zie onderaan link en klik aan. Gisterenavond rond 21.00 uur zette Prins Alex de carnavalspop in lichterlaaie, het symbolische afscheid van Carnaval 2018. Voor de meeste carnavalisten het sein om er nog een laatste nachtje tegenaan te gaan. Om en bij de 20.000 mensen kwamen op de Grote Markt naar de popverbranding kijken. Voor de veiligheid werd de toegang naar de Grote Markt via de Molenstraat afgesloten.

De brandweer heeft 2 interventies moeten uitvoeren, meer bepaald voor het blussen van kolen op het Statieplein en 2 kinderkoetsen op het Vredeplein. De hulpposten van Het Rode Kruis Vlaanderen voerden vandaag 19 verzorgingen uit (1<18jr, 18≥18jr). De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 8 personen verzorgd (8≥18jr). De politie heeft gisteren namiddag geen interventies moeten uitvoeren.

Om Aalst carnaval veilig te laten verlopen werden gisteren 26 brandweermannen, een 40-tal medewerkers in de hulpposten, 3 ziekenwagens, 183 politiemensen en een 70-tal beroepskrachten van de diensten Facility en Onderhoud openbaar domein ingezet. Daarnaast werden ook nog tal van vrijwilligers ingeschakeld. Deze nacht werden 19 brandweermannen, 50 medewerkers in de hulpposten, 4 ziekenwagens en 25 politiemensen ingezet. De laatste feestvierders zijn deze morgen afgezakt naar de binnenkoer van het stadhuis, daar werden ze opgewacht door burgemeester D’Haese, die de carnavalisten trakteerde op koffiekoeken.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *