Foto-Expo in Waarbeke wordt sfeervol afgesloten…

Eind september opende de Foto-Expo ‘Wild van Waarbeke’ in de Sint-Amanduskerk van Waarbeke. Op zondag 13 november wordt de tentoonstelling feestelijk afgesloten in de dorpskerk, samen met de dorpsbewoners. Daarna gaat de expo op verplaatsing. De Foto-Expo werd opgenomen in het project van Zorgzame Buurten van de stedelijke Dienst Samenleving. De reeks portretten van dorpsbewoners toont een mooi beeld van het actuele dorpsleven in Waarbeke, jong en oud. Toen Carol Verstraete anderhalf jaar geleden in Waarbeke kwam wonen, startte ze een fotoproject. Met haar ervaring als persfotografe wou ze een portret maken van de bewoners van het dorp. En daar behoorden zowel de mensen als de dieren toe. Ze trok de tuin en de straat in, voor een mooie reeks van foto’s. Wijkregisseur Wim van de Dienst Samenleving nam het fotoproject mee op, als een fototentoonstelling in de dorpskerk. Met de titel ‘Wild van Waarbeke’ maakte de foto-expo een link naar het vroegere Rijk van Lobo van gewezen pastoor De Wolf. Hoewel de plaatselijke dierentuin een einde kende in 1991, blijven de verhalen over deze dierentuin leven: zowel bewoners als bezoekers halen er graag herinneringen over op. Daarmee maakt de Foto-Expo tevens een mooie brug tussen heden en verleden.

De Foto-expo opende op 23 september l.l. in de Sint-Amanduskerk. Sindsdien kwamen vele bezoekers langs, om er de foto’s te bekijken. Het project viel in de smaak. Dat kon meteen blijken uit de reacties in het gastenboek. Sommige bezoekers opperden om de foto’s in de kerk te laten hangen, omdat het een levendig beeld van het dorp weergeeft in de centrale plaats van het kleine dorp.

De inrichting van de kerk als expositieruimte was tegelijk ook een goede oefening om respectvol om te gaan met het religieuze gebouw. Op zondag 13 november wordt de Foto-Expo sfeervol afgesloten. Enkele dorpsbewoners zorgen voor taart en wafels, bij een afsluitende drink. Harpiste Katinka Lancksweerdt zorgt voor een hartverwarmende muzikale noot. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *