Energiehuis BEA en de burgercoöperatie Energent samen…

Energiehuis BEA en de burgercoöperatie Energent slaan de handen in elkaar voor nog meer energiebesparende maatregelen in de toekomst. De prijzen van energie swingden de afgelopen maanden de pan uit met hoge energiefacturen tot gevolg. Om hier een antwoord op te bieden, gaat Energiehuis BEA de samenwerking aan met Energent voor een permanent aanbod van energiebesparende maatregelen. Schepen van Energie Katrien Beulens (N-VA): “We vangen vele signalen op naar de hoge nood aan neutraal en objectief advies waar we dan ook direct op hebben ingespeeld. Energetische renovaties zijn geen simpele oefeningen en alle ondersteuning is daar dus zeker bij welkom. Door het aanbieden van deze service kunnen wij zelf ook onze (energetische) renovatiegraad optrekken en bijdragen tot behalen van lokale klimaatobjectieven zoals het Burgemeestersconvenant en het Lokaal Energie- en Klimaatpact.” “Concreet spreken we over het aanbod van een totaalpakket van informatie, sensibilisering, advies, begeleiding en ontzorging over en bij energetische renovatie. Geïnteresseerden kunnen een begeleiding krijgen vanaf het idee, over de uitvoering, tot hulp bij het aanvragen van premies.”, vult voorzitter van Energiehuis BEA Martine De Maght (Open Vld) aan.

Dit initiatief zal in verschillende fases verlopen. Beginnen doen ze met een aanbod Spouwmuurisolatie. Binnen enkele maanden zal deze maatregel uitgebreid worden met zolder vloerisolatie, kelder vloerisolatie, glasvervanging en PV-panelen. Op termijn kan het aanbod nog verder bijgestuurd worden naargelang de noden en vragen.

Vanuit de gezamenlijke expertise willen beide partijen kwalitatieve producten kunnen aanbieden tegen een scherpe, marktconforme prijs. Alle inwoners van het werkingsgebied van Energiehuis BEA (Aalst, Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele) kunnen hier gebruik van maken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *