Denderleeuw heeft nood aan een échte ‘commissie Mobiliteit’…

Momenteel is de gemeente, samen met De Lijn, uitvoering aan het geven aan de buslijn ‘Denderleeuw-Liedekerke’. Op zich is het een goede zaak dat er van deze buslijn werk wordt gemaakt want ze is ook nodig. Het grote probleem echter is de manier waarop dit gebeurt. Eerst waren er de perikelen rond de gevaarlijke situatie in de Kasteelstraat met de bushaltes. Nu komt er ook protest tegen de manier waarop het bustraject wordt vormgegeven. Zo zal deze buslijn passeren via de Kerkhofstraat, maar de bewoners in de Kerkhofstraat zien dat niet zitten. Zo wordt deze straat bijvoorbeeld regelmatig omgevormd tot een speelstraat voor kinderen. Dat zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn. De bewoners van deze straat beklagen er zich ook over dat er parkeerplaatsen zullen verdwijnen. “De bewoners in de Kerkhofstraat vragen zich af waarom er geen grondig onderzoek is gedaan naar alternatieve routes die voor minder overlast zorgen en waarom ze niet gehoord werden. En dat lijkt ons zeker een terechte vraag”, zegt gemeenteraadslid Kristof Slagmulder (Vlaams Belang). “Ook de manier van communiceren door het gemeentebestuur wordt een steeds groter probleem en leidt in verschillende dossiers steeds vaker tot een bron van frustratie en verontwaardiging.”

Gemeenteraadslid Geert Van Cauter (Vlaams Belang) heeft naar aanleiding van deze bezorgdheden namens het Vlaams Belang al een schriftelijke vraag ingediend bij het gemeentebestuur om te polsen of er alternatieven mogelijk zijn en of er eigenlijk plannen zijn om hierover met de buurt in overleg te gaan (zie bijlage). Van Cauter heeft ook gevraagd of dit binnen de huidige verkeerscommissie besproken werd.

Denderleeuw heeft nood aan een échte ‘commissie Mobiliteit’ waarin dit soort kwesties op voorhand zouden moeten besproken worden. Een commissie die bestaat uit gemeenteraadsleden, verkeersspecialisten, mobiliteitsambtenaren, de politie, de brandweer en waar inwoners ook kunnen gehoord worden. Een commissie die ook gefundeerde adviezen kan uitbrengen. Het is duidelijk dat het huidige ‘Mobiliteitsplatform’ van dit Vooruit-CD&V-Groen-gemeentebestuur een dode mus is geworden want dit jaar werd er zelfs al niet meer vergaderd. “Een échte commissie Mobiliteit is zeker noodzakelijk want nu beslist een select clubje over alle mobiliteitsvraagstukken in onze gemeente met alle gevolgen van dien. Daarvoor is Denderleeuw ondertussen allang te groot en te complex geworden. Het Vlaams Belang zal deze kwestie dan ook ter sprake brengen op de gemeenteraad van november’, besluit gemeenteraadslid Kristof Slagmulder.

Ondertussen regent het ook al klachten over de geplande werken in de Landuitstraat. Ook hier was er een probleem rond tijdige communicatie en moeten de inwoners blijkbaar maar hun plan zien te trekken. Waarom werd dit niet gefaseerd aangepakt? Waarom bijvoorbeeld ook niet tijdens schoolvakanties want nu moeten de kinderen in deze donkere dagen op school zien te geraken terwijl de werken volop aan de gang zullen zijn? Dit gemeentebestuur creëert alleen maar problemen in plaats van ze op te lossen!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *