Denderleeuw bekijkt of horeca hun terras kunnen uitbreiden…

Het Lokaal bestuur Denderleeuw bekijkt ook deze zomer welke horecazaken in Denderleeuw, en in de deelgemeenten Iddergem en Welle  hun terras kunnen uitbreiden. De horeca-uitbaters kunnen opnieuw uitbreiding voor hun terras aanvragen. Een twintigtal horecazaken wordt door het Lokaal Bestuur gecontacteerd met de vraag of ze hun terras willen uitbreiden. Als er interesse is zullen tijdelijke concessies worden afgeleverd. De uitbreiding wordt wel afgetoetst op haalbaarheid en veiligheid.

Het gemeentebestuur wil op deze manier de horecazaken helpen waar het kan. De horeca in Denderleeuw is ook zwaar getroffen door de verplichte sluiting naar aanleiding van de coronacrisis. “Vorige zomer werd al de oefening gemaakt en zaak per zaak bekeken waar een uitbreiding veilig is en dus mogelijk. We willen hiermee nu ook onze lokale horeca ondersteunen”, aldus schepen Marnick Vaeyens. “De horecazaken waar het mogelijk is worden nu gecontacteerd via onze dienst Mobiliteit”.

“We hebben al een jaar ervaring in de uitbreiding van de terrassen en vorig jaar beslist op basis van een rondgang. Zo werden al heel wat terrassen in kaart gebracht. Uit onze bevindingen en de ervaring van de zomer 2020 kunnen we nu verder. We weten waar een uitbreiding van een terras op het openbaar domein, al dan niet binnen een uitbreiding van de bestaande domaniale concessie, mogelijk is”, aldus schepen Jan De Nul.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *