Deadline voor verplichte dakisolatie komt steeds dichterbij…

Vanaf 1 januari 2020 geldt er in Vlaanderen een verplichte dakisolatie-norm. Uit de woonsurvey 2018 van de Vlaamse overheid, blijkt dat 450.000 van de bestaande woningen nog geen of onvoldoende dakisolatie hebben. Het energiehuis van de stad, vzw BEA, wil zo veel mogelijk mensen aanmoedigen hun dak te isoleren en helpt bij alle vragen. Uit onderzoek van de Vlaamse overheid blijkt dat 450.000 van de bestaande woningen in Vlaanderen nog geen of onvoldoende dakisolatie hebben. Daarnaast hee 11% nog enkel glas en zijn bij 53% de buitenmuren nog steeds niet geïsoleerd. Er werden door de overheid enkele belangrijke deadlines vastgelegd: – 2020: verplichting tot dakisolatie – 2023: verplichting tot dubbele beglazing – 2050: iedere bestaande woning even energiezuinig maken als nieuwbouw (EPC 100 kWh/m2/jaar).

Vooral voor huurwoningen dringt de tijd, want die kunnen ongeschikt verklaard worden voor verhuur. Vandaag krijgt je huurwoning al een beperkt aantal strafpunten voor het ontbreken van voldoende dakisolatie. Vanaf 1 januari 2020 zal het ontbreken van dakisolatie 15 strafpunten opleveren. Dat is voldoende om een woning ongeschikt te verklaren. Werk aan de winkel dus….! Eigenaars/verhuurders van wie de woning nog niet of onvoldoende geïsoleerd is, ondernemen best zo snel mogelijk actie. Degelijke dakisolatie en beglazing zorgen niet alleen voor een serieuze energiebesparing, maar ook voor een grotere woonkwaliteit voor de bewoners.

Meer informatie hierover kan je verkrijgen bij het Energiehuis van de stad Aalst op 0800/930.30 of via info@vzwbea.be. Schrijf je vrijblijvend in op het dakisolatieproject. Je kan dan een bezoek van een energiesnoeier aanvragen en een bonus van 50 euro verkrijgen wanneer je isoleert. Je kan bij het Energiehuis ook terecht voor begeleiding en ontzorging rond al je energiegerelateerde vragen en voor de Vlaamse Energielening.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *