De ‘Week van het afvalteam’ van 13 tot 19 november…

Ieder jaar rond deze periode staan we graag even stil bij het werk dat de huisvuilophalers dagelijks verrichten. Van 13 tot 19 november 2023 is het Week van het afvalteam. Deze week staan afvalophalers, chauffeurs en recyclage parkwachters zeer terecht in de spotlights. Hun verdienste: het inzamelen en verwerken van 2,8 miljoen ton huishoudelijk afval in Vlaanderen (op jaarbasis) of omgerekend 416 kg per inwoner. Voor België gaat het om 5,3 miljoen ton afval. Het inzamelen gebeurt dag-in-dag-uit in alle weersomstandigheden. Storm of ijzel, een wolkbreuk of hittegolf,… de afvalmedewerkers staan altijd klaar.

In de week van het afvalteam worden burgers gevraagd om extra waardering te tonen: met een glimlach, een opgestoken duim of een bemoedigend woordje. Een complimentje of een leuke tekening van een lokale school is uiteraard leuk, maar voor de ACOD LRB mag het daar niet bij blijven. Afvalmedewerkers verdienen elke dag waardering en meer dan symbolisch. De afvalinzameling wordt in ons land meestal georganiseerd door steden zelf of als intergemeentelijke samenwerking (intercommunale) tussen middelgrote en kleinere gemeenten. Lokale besturen hebben daardoor zelf de sleutels in handen om de waardering voor de afvalmedewerkers ook écht te tonen.

Echte waardering toon je, naast een compliment of een omhooggestoken duim, door deze essentiële beroepen écht naar waarde te schatten. Respect en waardering zijn hier op de juiste plaats.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *