De gemeente Heldergem viert opnieuw zijn Sinksenkermis…

Heldergem viert opnieuw Sinksenkermis dankzij 4 verenigingen en de gemeente Haaltert die de handen in elkaar slaan om de Sinksenkermis terug op de kaart te zetten. Reeds voor de coronaperiode waren er al plannen om de Sinksenkermis in Heldergem wat nieuw leven in te blazen. Vorig jaar gebeurde dat reeds bescheiden op Sinksenmaandag met een mis in het dialect en receptie. Dit jaar pakt men het echter grootser aan. Vier verenigingen slaan onder impuls van Haaltertse gemeentebestuur en de Dorpsraad van Heldergem de handen in elkaar om een heus programma uit te bouwen voor jong en oud.

De Gezinsbond bijt de spits af met een wandeling, en een ondertussen uitverkocht diner. In de namiddag bieden ze een optreden aan van Acoustic Engine met lokale vedette Piens. Dan neemt het Berenhoekcomité het over met een optreden van coverband de Rammers en nadien is er een fuif met DJ Gianni, zeker bekend in Atomse middens.

De maandag is het de beurt aan de dorpsraad.  In samenwerking met de parochie wordt het succesvolle concept van de dialectmis hernomen. Als voorganger kon men opnieuw beroep doen E.H. Peter Kiekens met Atomse roots en als lector William Minnaert uit Heldergem. Nadien is er de traditionele Corneliusommegang en biedt de Dorpsraad een gratis receptie aan in het Hoc.  Vanaf 12.00 uur kan je blijven voor kermisboterhammen, en volksspelen. Voor de kleinsten is er een springkasteel en kermisattracties, onder toezicht van het Speelhoc, de Heldergemse speelpleinwerking. Om 17.00 uur sluit het bekende orkest de Honeys uit Herzele af met een ambiance optreden. Tussendoor en nadien speelt de Heldergemse DJ Geraard passende muziek.

Het was een heel huzarenstukje om dit tot stand te brengen vertelt ons William Minnaert, voorzitter van de dorpsraad Nu de gezinsbond stopt, en ook het feestcomité nagenoeg is uiteengevallen, was het zoeken naar een waardige opvolger, want alleen zijn we met te weinig personeel om dit te trekken. Gelukkig kunnen we rekenen op een dynamisch Berenhoekcomité, en is er zowel financiële als logistieke steun vanuit de gemeente. Ook onze secretaris Johan Baetens, praktisch als hij is, zorgt voor coördinatie en algemeen toezicht om alle kleine en grote problemen op te lossen.

“Op deze wijze kunnen we Heldergem bieden waar het recht op heeft: een echte Sinksenkermis. Nu ook nog het café op het Oud Dorp open is, hopen we dat er opnieuw wat meer leven in de brouwerij komt na een coronaperiode, waar Heldergem bijna uitsluitend een wandeldorp was. Meer daarover kan u lezen in onze gazet van Heldergem, die deze week opnieuw in alle bussen wordt rondgedragen,” zegt William Minnaert.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *