Aalsterse kinderen zaaiden bloemen op grond van de vroegere alom bekende Flora-hallen…

Gisterennamiddag hebben de kinderen van ’t Mezennestje samen met hun ouders en grootouders bloemen gezaaid op het terrein van de voormalige Flora-hallen. Op die plek bouwt Skyline Projects de komende jaren aan Flora, een aangename en duurzame buurt vol leven en groen, met kwaliteitsvolle gezinswoningen én ruimte voor professionals in de zorg- en welzijnssector. Onder het goedkeurend oog van Maarten Blommaert, schepen van Ruimtelijke Ordening van Stad Aalst, hebbenen vertegenwoordigers van projectontwikkelaar Skyline Projects het startschot gegeven voor de groene Flora-buurt. Flora wordt een unieke, levendige woonbuurt voor iedereen. Alle woningen hebben aandacht voor de noden van bewoners in alle fasen van hun leven. Zo worden deuren en doorgangen bewust breed genoeg gehouden, zodat passages met buggy, kinderwagen of rolstoel nooit een probleem vormen.

“Een groene buurt op mensenmaat, op wandelafstand van het station van Aalst”, aldus Wim Liebaut van bouwheer Skyline Projects. “Een buurt waar het goede leven centraal staat. De centrale Floraboulevard wordt het kloppende hart van de wijk, met medische praktijken, lokale handelszaken en voorzieningen waarin alles draait om welzijn, levenskwaliteit en een gezonde levensstijl.”

Flora heeft dus aandacht voor de kwaliteiten van Aalst als zorgstad, maar speelt ook in op het verleden van de bloemenveiling Flora. “Door samen te werken met landschapsarchitect Bas Smets en de architecten van OFFICE KGDVS tonen we dat we kiezen voor beeldbepalende en kwalitatieve architectuur in een doordachte en bloemrijk aangelegde omgeving”, aldus Liebaut. 

“De Flora-site is een heel bijzondere site”, vult architect Kersten Geers aan. “Het is een plek met een enorme culturele betekenis voor de Aalstenaar, waar veel historie en emotie aan vasthangt. Daarom hebben we ervoor gekozen om een aantal vrijstaande urban villa’s naast elkaar te zetten. Een herkenbaar beeld voor veel Aalstenaars en dat heel erg bepalend is voor de identiteit van de site. Comfort is een heel belangrijk element in het DNA van de gebouwen. Flora wordt een mooie plek met veel wooncomfort in de woningen en in de verschillende types van appartementen maar ook in de omgevingsaanleg”, besluit de architect.

Behalve kwaliteitsvolle woningen in een aangename buurt, biedt Flora ook kansen voor ondernemers in de gezondheids-, zorg- en welzijnssector. In de eerste fase van het project creëert projectontwikkelaar Skyline Projects op de Floraboulevard 2900 m2 commerciële ruimte voor dokters- en tandartspraktijken, preventie- en revalidatiediensten, wellness- en gezondheidscentra, schoonheidssalons, bloemisten, gezonde voedingszaken, ergotherapeuten, homeopaten, audiologen, logopedisten, diëtisten, apothekers, dierenartsen en ga zo maar door. 

De eerste verkoopfase van het project is zopas van start gegaan: de eerste 30 appartementen en 18 penthouses in het noordelijke deel van de buurt worden nu te koop aangeboden vanaf 225.000 euro. Ook voor de eerste commerciële ruimtes op de Floraboulevard wordt momenteel naar gegadigden gezocht. Meer informatie over het residentiële en commerciële aanbod vindt u op flora-aalst.be.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *