De bibliotheek van Haaltert viert de poëzie…

Naar aanleiding van de jaarlijkse Poëzieweek organiseerde de bibliotheek van Haaltert voor de tweede maal een poëziewedstrijd. Bovendien adopteerden meer dan 40 Haaltenaren een weesgedicht dat gedurende de Poëzieweek van 26 januari tot 1 februari hun raam zal sieren. In de bibliotheek zelf kunnen kinderen nog tot 12 februari deelnemen aan een poëziezoektocht. “De tweede editie van onze poëziewedstrijd was opnieuw een groot succes. De massale belangstelling voor de adoptie van de #weesgedichten toont dat ook de Haaltenaren tijdens de Poëzieweek hun gemeente willen overspoelen met gedichten,” zegt Bart Ottoy, Schepen van Cultuur en Bibliotheek.

Niet minder dan 38 dichters stuurden een gedicht binnen met als thema ‘Vriendschap’. De jury, bestaande uit Bart Ottoy (schepen van bibliotheken en poëzieliefhebber), Marc De Corte (leerkracht woord) en Davy Scheerlinck (leerkracht woord), was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de gedichten. De winnaars bij de volwassenen zijn Liesbeth Coppin, Norbert De Meyer en Leen De Vuyst. Tristan Hoebeeck, Esmee Muylaert en Flor Hoebeeck zijn de winnaars bij de kinderen (7-12 jaar). De winnaars werden beloond met een verwenpakket van 50 euro, de tweede prijs was een verwenpakket van 25 euro en de derde prijs een Haaltertse kadobon ter waarde van 15 euro.

Met het project #Weesgedichten willen meer dan 60 bibliotheken tijdens de Poëzieweek Vlaanderen overspoelen met gedichten. 50 gedichten vonden een adoptieraam in Haaltert. Al deze gedichten werden door vrijwilligers aangebracht op de ramen van huizen en openbare gebouwen en kunnen tijdens de Poëzieweek gelezen en bewonderd worden. Op https://haaltert.bibliotheek.be/ vind je de link naar de digitale poëziewandelroute die toelaat om de gedichten gemakkelijk te vinden. Bovendien werd bij elk raamgedicht een QR-code aangebracht die toelaat het gedicht te beluisteren.

In de bibliotheek van Haaltert kunnen kinderen nog tot 12 februari deelnemen aan een poëziezoektocht. Ook een aantal klassen van Haaltertse scholen doen mee. Tijdens een zoektocht doorheen de bibliotheek gaan kinderen aan de slag met raadselgedichten. Onder de deelnemers worden enkele leuke prijzen verloot.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *