CVO PRO organiseert deze maand nog twee lezingen…

CVO PRO zet naast het aanreiken van gedegen onderwijs ook in op initiatieven waarbij men dieper wil ingaan op actuele thema’s en menselijke dynamieken. In dit verband brengen wij jou graag op de hoogte van twee lezingen die het centrum CVO PRO organiseert in de loop van de maand maart. Het zijn lezingen met telkens een boeiend, actueel thema. Op dinsdag 21 maart geeft Jos Vander Velpen, specialist in mensenrechten, een lezing in het Keizershof Hotel. Vander Velpen is een Vlaams advocaat en publiceerde reeds meerdere boeken, onder meer over extreemrechts in Vlaanderen en Europa, terrorisme, mensenrechten, justitie en het Fort van Breendonk. “De voordrachtthema’s van Vander Velpen zijn bijzonder ruim en diepgaand”, weet CVO PRO-directeur Stany Meskens. “Hij spreekt over het belang van verzet tegen de bezetting en de impact die het einde van WO II had bij het tot stand komen van universele en nationale mensenrechten. De Aalsterse, Vlaamse en Belgische context komen daarbij aan bod waarbij hij vertelt over het plaatselijke verzet tijdens en na WO II alsook over de collaboratie.”

Op dinsdag 28 maart is historica Babette Weyns aan de beurt. Zij heeft het over het belang van verzet en het zich verzetten. Uitgangspunt voor deze lezing is de figuur van Marcel Louette, die tijdens WO II onder de schuilnaam Fidelio de verzetsorganisatie ‘De Witte Brigade’ oprichtte. Voor zijn verdiensten kreeg hij een – massaal bijgewoonde -staatsbegrafenis. “Het belang van verzet tegen een bezettende mogendheid heeft ook een actueel belang, momenteel zelfs op het Europese continent”, aldus Stany Meskens.
Beide lezingen vinden plaats in het Keizershof Hotel (Korte Nieuwstraat 15 in Aalst) en beginnen om 19 uur. Iedereen is van harte welkom. Deelname is gratis maar wel graag inschrijven op kristel.ardyns@cvopro.be tot de dag voor de lezing. Op de foto links bovenaan zie je CVO PRO-directeur Stany Meskens met Jos Vander Velpen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *