‘Coronation’ van Farfalle en VocAtom: zang- en artistieke prestatie van formaat…

Het concert ‘Coronation’ dat dit weekend plaatsvond in de Spot in Denderhoutem, was in een mum van tijd vier keer uitverkocht. Wie een ticket in de wacht kon slepen, zal zich dat zeker niet beklaagd hebben, want het concert was boeiend van begin tot einde. Het vierstemmige dameskoor VocAtom en het frisse jonge jeugdkoor Farfalle brachten nummers van donker naar licht, ‘zij die gewinterd hebben zingen nu uit volle borst’, klonk het bij de introductie van het concert. ‘Coronation stond symbool voor hoop en sprankel, voor krullend naar nieuw en vormde een bekroning, glanzend en groen waar kracht en energie van afspatte’, zegt Barbara Vandendriessche, dirigente. De zangeressen en 3 zangers die aan het concert meewerkten, voelden stuk voor stuk een fantastische sfeer op de scène. Maar ook achter het podium ontstond een hechte groep en dat vertaalde zich in een sterke zangprestatie voor het publiek.

De koren hebben elk al een aantal producties achter de rug, maar het bestuur besliste deze keer om helemaal de handen in elkaar te slaan. Zo ontstond een mooi verhaal vol afwisseling van nummers, van beide koren en van sferen. Het decor was eenvoudig, maar tegelijk krachtig ingericht met doordachte lichtschakeringen met een kroon als achtergrond. Barbara Vandendriessche is de muze achter dit ganse gebeuren, ze is niet enkel de muzikale en artistieke inspirator van het Coronation project, maar leidt ook operationeel de werking van beide koren. Tom Van der Biest, de huispianist van VocAtom, begeleidde op een virtuoze manier aan de piano. Een sterk bestuur zorgde voor een schitterende uitwerking waarbij heel veel creativiteit kwam kijken. ‘Dit Coronation concert werd gelukkig gesteund door veel sponsors, zonder deze steun is een artistiek project op dit niveau niet te realiseren’, zegt Barbara tot slot.

Coronation kreeg terecht veel positieve weerklank vanuit het publiek en het wordt dus uitkijken naar het volgende project van beide koren. Wie interesse heeft om zelf koor ervaring op te doen, kan contact nemen met vocatom@gmail.com of kinderkoorballabile@gmail.com.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *