Communicatie rond burgerbudget loopt stroef…

10.000 euro! Dat is het budget dat Erpe-Mere voorziet voor 3 klimaatprojecten van burgers. Maar waarom start de gemeente niet met de communicatie hierover?! De deadline om in te dienen is reeds 15 december. Op de vorige gemeenteraad werd het Burgerbudget voorgesteld. Dit mooie klimaatinitiatief kon op onze volledige steun rekenen! De periode om projecten in te dienen was echter véél te kort: van 1 november tot 15 december. STERK! vroeg dan ook of 1 oktober niet beter zou zijn als startpunt. De bevoegde schepen begreep de opmerking en ging volledig akkoord. De start werd dus officieel vastgelegd op 01.10.2020. Dit kan iedereen horen op de livestream die nog steeds op YouTube te beluisteren is.

Ondertussen is de maand oktober alweer de helft voorbij en nog steeds kwam er geen aangepaste communicatie van de gemeente. Dat wil dus zeggen dat de periode voor indienen al 14 dagen lopende is, terwijl niet één burger hiervan op de hoogte werd gebracht. Zo jammer dat zo een goed initiatief niet de promotie krijgt dat het verdient…

Iedereen begrijpt dat 1,5 maand om zo een project kenbaar te maken bij de burgers véél te kort is, wetende dat in deze periode de burger ook nog een project moet uitwerken, uitschrijven én een dossier indienen.

STERK! pleit ervoor om dit Burgerbudget veel breder te communiceren, te zoeken naar groepen met raakvlakken of verenigingen mee betrekken in die communicatie. En nadien onze burgers voldoende tijd te geven een mooi klimaatproject in te dienen. Zo niet is dit initiatief nu al een verloren zaak.

Concreet vragen wij het College zich te houden aan de unanieme beslissing van de gemeenteraad, zegt gemeenteraadslid Reinout Janssens STERK! Zorg voor voldoende tijd om projecten in te laten dienen. Aangezien de communicatie nog steeds niet opgestart is, stel aub de deadline van 15.12.2020 uit.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *