CD&V roept VLD en N-VA-meerderheid op tot bezinning…

Eergisteren werd het wijkcirculatieplan, waarbij wordt bepaald hoe het verkeer door Aalsterse wijken moet stromen, van de agenda van de gemeenteraad gehaald na onenigheid binnen de meerderheid. Het verloop van de gemeenteraad was bizar. Eerst moest de meerderheid de gemeenteraad 5 minuten schorsen, vervolgens werden dat 30 minuten en uiteindelijk werd het dossier verdaagd en is er geen beslissing gevallen. Het circulatieplan gaat alle Aalstenaars aan. Het geeft immers aan hoe men met de auto door Aalst rijdt. Niet iets waar men licht overgaat, zou je denken. Eerder iets wat zorgvuldig wordt voorbereid en waarover op basis van grondig studiewerk en goed overleg en inspraak wordt beslist. Niet zo in Aalst dus. Na een zwaar gecontesteerd circulatieplan van de hoofdassen dat de schepen voor mobiliteit enkele maanden geleden door de gemeenteraad liet goedkeuren en die tot grote circulatieproblemen in Aalst zal leiden, werd dinsdag het wijkcirculatieplan eerst ter goedkeuring voorgelegd en vervolgens weer van de agenda gehaald. Merkwaardig, want zo’n punt komt niet op de agenda van de gemeenteraad als het schepencollege niet eerst zijn zegen geeft.

Open-vld schepen De Gucht kwam dinsdag dus aandraven met een onvolledig en krakkemikkig dossier rond het circulatieplan. De leefbaarheid van bewoners en andere vervoersmiddelen werden daarbij naar het achterplan verwezen. Inspraak werd opnieuw niet gevraagd, stilaan vaste koek bij ons stadsbestuur! Participatie van bewoners is er – opnieuw – niet geweest.

En wat gebeurt in de meerderheid terwijl zo’n belangrijke punten op de agenda staan die ons dagelijks leven gaan beïnvloeden? Ongezien is dat tal van NVA’ers het blijkbaar schitterend vonden dat de bevoegde schepen binnen de eigen meerderheid met de billen bloot ging. “Als NVA-raadsleden tijdens de gemeenteraad in aparte chatrooms zitten, is dat al weinig collegiaal. Dat daar dan clowngezichten gepost worden als een collega-schepen in moeilijkheden geraakt, is simpelweg de schepen in zijn gezicht staan uitlachen”.  Hallucinante toestanden toch. Een meerderheid die eerder al collega’s afviel en op kant schoof, gaat gewoon op die ingeslagen weg voort. Maar kennelijk is er nog meer aan de hand. Ook opmerkelijk is dat de Open VLD-schepen achter de rug van N-VA persoonlijk contact opneemt met Fatma Yildiz, om haar wél zijn steun te betuigen naar aanleiding van de interpellatie over discriminatie in Aalst.

Beide incidenten roepen vragen op over de cohesie en de slagkracht van het bestuur. Het belang van de Aalstenaars blijkt van geen tel. Onze inwoners zijn het slachtoffer van al die onenigheden. De meerderheid is toe aan een zelfreflectie. Zowel VLD als N-VA dragen een zware verantwoordelijkheid in dit malgoverno en we roepen de meerderheid op tot een bezinning in het belang van de Aalstenaars.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *