Cantate Domino 60 jaar jong!…

Op weg naar het jubel-kerstconcert op 18 december: apotheose van het feestjaar. Al sinds zijn ontstaan heeft Cantate Domino elk jaar verschillende kerstconcerten gegeven. Bijna steeds werd het eerste kerstconcert georganiseerd in samenwerking met het Sint-Maarteninstituut van Aalst, de thuisbasis van het koor. Maar het koor had ook de gelegenheid om kerstconcerten te geven op bijzondere plaatsen: de Queen Elisabeth Hall in Londen, de Geboortekerk in Bethlehem, op het Koninklijk Paleis, in Rome, Berlijn, Japan, Taiwan, Portugal, … Voor het feestjaar naar aanleiding van de 60e verjaardag van Cantate Domino gaf het koor reeds optredens in januari met een jubel-dankmis en in mei met een jubelconcert, telkens in een bomvolle Sint-Martinuskerk. In juli ondernam het koor een concertreis naar Zuid-Afrika.

Om het feestjaar af te sluiten, zal Cantate Domino op 18 december in samenwerking met het SMI een heel bijzonder kerstconcert geven met als thema “Joy to the World”. Het wordt de bekroning van het jubileumjaar en zal meteen ook voor 2019 het enige kerstconcert van het koor worden in de regio Aalst. Het thema “Joy to the World” – naar het populaire Engelse kerstlied – is niet toevallig gekozen. Cantate Domino ziet het als één van zijn basisdoelstellingen om via de muziek extra vreugde over te brengen. Tevens bereiken de dankbaarheid en de blijheid in dit feestjaar voor 60 bijzondere jaren – 60 jaar ‘zingen voor de Heer’ – zijn apotheose in het feest van Kerstmis. “Vreugde alom” als ultieme kerstboodschap: vreugde voor de hoop op een vredevolle wereld, een wereld waarin er vreugde is voor iedereen, ongeacht afkomst, kleur of wat dan ook.

Op het jubel-kerstconcert wil Cantate Domino deze universele kerstwens dan ook samen met leerlingen van het Sint-Maarteninstituut van diverse origine kracht bijzetten. Ook professionele musici, waaronder ‘Die Verdammte Spielerei’, Joris Bosman en andere oud-zangers van het koor zullen van de partij zijn. Het kerstconcert gaat door in de Sint-Martinuskerk van Aalst.

Kaarten kunnen besteld worden via de website www.cantatedomino.com: v.v.k. 15 euro – adk 18 euro – UITpas aan kansentarief 1,5 euro – leerlingen en studenten 10 euro. Noteer alvast 18 december 2019 in jullie agenda!

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *