Burgemeester D’Haese laat Aalsterse moskee sluiten…

Bij burgemeesterbesluit werd beslist om de moskee aan de Fritz De Wolfkaai voor 8 weken officieel te sluiten. De beslissing is weloverwogen, na alle argumenten gehoord te hebben en de deskundigenverslagen te hebben gelezen, met respect voor de grondrechten en mits de wettelijke procedure nauwkeurig te hebben gevolgd. Feit is dat het gebouw op dit moment gewoon niet (brand)veilig is voor publiek, als publiek toegankelijke inrichting en al zeker niet voor de 150 tot 200 kinderen die er wekelijks Arabisch en/of Islamitisch onderricht krijgen. Zeker geen kwestie van het niet respecteren van de grondrechten, als daar zijn vrijheid van vereniging en godsdienstvrijheid. Maar ook deze rechten zijn begrensd door veiligheidsoverwegingen.

De veiligheidsvoorschriften voor een kerk, een moskee of een synagoge moeten in gelijke omstandigheden worden geëerbiedigd. Het moet veilig zijn en ik durf er niet aan te denken aan een mogelijks incident waarbij gelovigen en/of kinderen niet behoorlijk zouden kunnen worden geëvacueerd.

Tijdens de verplichte sluitingsperiode moet men al het nodige trachten te doen om het gebouw te conformeren aan de regels inzake brandveiligheid. “Tegen het einde van de sluitingstermijn of eerder wanneer men mij daar om verzoekt volgt dan een hercontrole welke vanzelfsprekend mede bepalend zal zijn in dit dossier,” zegt Christophe D’Haese.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *