Bestuur Denderleeuw organiseert tweede editie Culin’air…

Na de zeer succesvolle eerste editie van vorig jaar, organiseert het Lokaal Bestuur van de gemeente Denderleeuw ook dit jaar opnieuw Culin’air. Op zondag 1 oktober eerstkomend kan je tussen 11.00 en 17.00 uur op het Dorp je smaakpapillen laten verwennen op de tweede editie van Culin’air. “Het is zeker geen geheim dat er in Denderleeuw heel wat ondernemend talent woont”, zegt schepen van Lokale Economie Jan De Nul. “Ondernemers zijn er in alle ambachten en sectoren, maar wist je dat Denderleeuw uitzonderlijk veel wijnhandelaars per vierkante meter telt? In totaal zijn er op ons grondgebied zo’n tiental gevestigd. Elkeen baten ze hun zaak met passie, veel liefde, de nodige expertise en heel wat vakmanschap uit. Het is dan ook uit die passie dat vorig jaar het idee groeide om een culinaire markt te organiseren.”

“Voor de eerste editie was dat meteen een schot in de roos”, gaat schepen Marnick Vaeyens verder. “Culin’air kon rekenen op een mooi nazomers zonnetje, heel wat lekkers en uiteraard op de aanwezigheid van wijn- en foodlovers uit alle hoeken van Denderleeuw en ver daarbuiten. Iedereen was enthousiast: zowel de deelnemers als de aanwezigen. We twijfelden dan ook geen seconde om dit jaar een tweede editie te organiseren. We hebben alvast een schietgebedje gedaan voor wat zon. Indien onze gebeden niet gehoord werden, laten we het niet aan ons hart komen en gaat alles gewoon door in zaal Den Breughel. Hou ook zeker onze Facebookpagina in de gaten, want binnenkort vallen er wat prijzen te winnen.” “De naam van het evenement zegt het zelf: Culin’air. Genieten van culinaire hoogstandjes in openlucht. De handelaren vullen elkaar perfect aan. Je kan genieten van een glaasje bubbels of een wijntje uit een ruim assortiment samen met een lekker hapje van hoog niveau. Ben je eerder een zoetekauw dan is er uiteraard ook nog koffie, chocolade en ijs. Een schoolvoorbeeld van foodpairing”, gaat Vaeyens verder.

“Zo goed als alle deelnemers van de vorige editie twijfelden geen seconde toen we hen vroegen of ze het zagen zitten opnieuw deel te nemen. Met Histoire D’Après voegen we zelfs een nieuwe deelnemer toe aan ons lijstje. Weet je dus niet wat doen op 1 oktober? Laat je kookpotten in de kast staan en zak af naar het Dorp van Denderleeuw. Proef, geniet en ontdek heel wat culinaire pareltjes met een glaasje aan democratische prijzen. Voor de allerkleinsten is er grime voorzien, wordt er ook frisdrank en water aangeboden en is er chocolade en ijs.”

Hier de lijst met deelnemers: Wijnhuis De Bruyn – Sushibar Denderleeuw – Tempo Del Vino – W & W Consult – Innovino – De Wijnkaart – Aqualis – Schapenhouderij Michiels – Maison Des Amis – Chocolaterie Duchesse – Histoire D’Après – Vlaamse Wijngilde.

Praktisch: zondag 1 oktober van 11.00 tot 17.00 uur op het Dorp Denderleeuw (Bij regen zaal Den Breughel). Toegang gratis – betaling bij de handelaars gebeurt via jetons die aan de gemeentelijke stand op de markt te verkrijgen zijn.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *