Beleef de zomer van je leven in Aalst ‘Anders bij ons’…

De stad Aalst gaat verder op de geslaagde ‘Anders bij ons’ campagne van Visit Aalst en bundelt alle zomeractiviteiten in Aalst onder deze vlag. En dat is best een grote vlag, want er valt heel wat te beleven. Op www.visit-aalst.be/nl/anders-bij-ons vind je het volledige overzicht netjes gebundeld. Iedere week zet de stad op haar Facebookpagina het meest recente overzicht nog eens in de kijker. Wie liever met rode stift zijn activiteiten aanstipt, kan vanaf 28 juni een overzichtsflyer afhalen in het administratief centrum, Utopia, het toeristisch kantoor, cultuurcentrum De Werf en het museum. Uiteraard krijgt ‘Anders bij ons’ de nodige aandacht in CHIPKA. Daarin lees je ook een interview met televisiefiguur Steven Van Herreweghe. Hij is niet enkel het gezicht van de campagne, maar is ook de bedenker van de ‘Anders bij ons’ slogan.

“Ik kom op veel plekken in Vlaanderen en ik ken veel mensen buiten Aalst”, zegt Steven. “Vaak spreken we af in Antwerpen, Gent of Brussel. Als Aalstenaars hebben we nooit de reflex om bij ons af te spreken. We wonen hier allemaal graag en er zijn hier zoveel toffe plekken. Vandaar de oproep ‘Anders bij ons’. Ik hoop dat ‘Anders bij ons’ geen slogan blijft, maar dat het een automatisme wordt bij de Aalstenaar om in eigen stad vrienden, familie of collega’s te ontvangen.” Het wordt nog geen zomer zoals we die kenden in pré-coronatijdperk, maar het Aalsterse sociale en culturele leven mag eindelijk ontwaken. En ‘dankzij’ de beperkingen ontstaan er nieuwe initiatieven, zoals De Verborgen Tuin en Stadskruid, beiden van cultuurcentrum De Werf.

De zomer start in De Werf op het dakterras. Vanaf 10 juli kan je er 8 zaterdagen op rij terecht voor een aperitiefvoorstelling tijdens het ‘golden hour’, inclusief drankje voor wie dat wenst. Op de menukaart staan bovenlokale toppers, zoals Mich Walschaerts (Kommil Foo) en IKRAAAN, naast lokaal talent. Met de Top053 nog vers in het achterhoofd werd aan onder andere John Woolley en Beech gevraagd om hun gitaren alvast te stemmen. Ook liefhebbers van comedy en theater vinden hun gading in de Verborgen Tuin met de try-out van David Galle en het poppentheater van De Bende van Richaar. De plaatsen zijn beperkt tot 40 personen. Tickets aan 8 euro voor bubbels van één of twee personen.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen, kruidt cultuurcentrum De Werf de stad met enkele unieke voorstellingen op locatie. Ontdek waar Han Solo, Arne Sierens, SKaGeN en MartHa!tentatief/Jaouad Alloul hun creativiteit op jouw loslaten op www.ccdewerf.be. Tickets bestel je ook via deze weg.

Tijdens ‘Zomeren in Utopia’ kun je ‘Anders bij ons’ heerlijk genieten op het gezelligste plein van Aalst. Vijf vrijdagen gaan eigenzinnige dj-duo’s van 18 tot 21 uur in op de zotste themaverzoekjes tijdens ’k vraag het aan. Met het UtopiaCafé in de buurt lijkt plezier nu al gegarandeerd. Maar ook de jongsten worden uiteraard niet vergeten. Op woensdagnamiddagen zijn ze van 14.00 tot 16.30 uur welkom om deel te nemen aan de activiteit van de dag: van fietsen pimpen, tot Utopische Olympische Spelen. Plezier verzekerd en helemaal gratis. Ouders parkeren zich ondertussen in een strandstoel.

Na een jaartje afwezigheid komen er weer circusartiesten naar onze stad. Het gekende CIRK!-recept moet wel plaatsmaken voor een coronaveilig alternatief. Van 21 tot 29 augustus vinden er dagelijks verschillende voorstellingen plaats op één van deze locaties: de Pupillensite, het stadspark en aan de Zuidkaai op de Electrabelsite. Deze voorstellingen zijn allemaal betalend. Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus zijn er ook doorlopend gratis acts in het centrum en kunnen de jonge Aalsterse acrobaten in spé zich uitleven tijdens Studio CIRK!. Tickets voor de betalende voorstellingen kun je vanaf juni bestellen via www.cirkaalst.be

Kunstoevers is weer helemaal terug van 26 juni tot 19 september. Deze editie zal je de hele zomer lang kunnen genieten van een openluchtexpo verspreid in de stad en deelgemeenten. Op billboards doorheen de stad kan je het werk van artiesten uit de buurt ontdekken. Daarnaast zal je kunnen verpozen aan een van de ‘Tafels van vermenigvuldiging’. De eerste twee tafels worden voorgesteld op zaterdag 26 juni in de tuinen van Netwerk. Daarna vermenigvuldigen deze kunstige picknicktafels zich razendsnel en verspreiden zich over de stad. Vierentwintig nieuwe pleisterplekjes er bij in Aalst voor ‘Anders bij ons’!

De zomer van 2021 betekent ook de terugkeer van Muzomer, het familiefestival dat het Aalsters erfgoed op een gezellige manier in de kijker zet. Dit jaar zijn er 2 edities: op 12 juli stopt de KOERSbus op de Hopmarkt. Op 26 augustus opent het museum zijn deuren exclusief voor de kleinsten onder ons. Gasthuiszustertjes Elsa en Lisa nodigen families met kinderen uit om hun kinderparcours in het museum te beleven en de première van hun eigen poppentheater op de binnenkoer van het museum bij te wonen. Alle info en reservaties: www.tgasthuys.be

Een klassieker tijdens de zomer: Vlaanderen Feest. Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag klinkt er op zondag 11 juli muziek in de Aalsterse binnenstad. ’s Avonds kan iedereen tijdens een livestream genieten van een concert van Willy Sommers. En dan zijn er nog de talrijke activiteiten van de Aalsterse verenigingen die zeker ook jouw steun verdienen, zoals De Pikkeling en Faubourg. En als je zelf nog nieuwe plekjes of weetje wil ontdekken, schrijf je in voor een gegidste zondagse wandelingen bij Visit Aalst. Dus, ‘Anders bij ons’?

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *