Ayrton Verhaegen genomineerd voor Viskok van het jaar 2018…

Wie wordt Viskok van het Jaar 2019, een Nationale Horecawedstrijd met zeeduivel. Welke professionele kok heeft het lekkerste en origineelste gerecht met zeeduivel, de Vis van het Jaar 2018, op zijn kaart staan? We komen het te weten op maandag 19 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten nemen het live tegen elkaar op vanaf 13.00 uur. VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor zeeduivel als Vis van het Jaar 2018. Zeeduivel is een relatief ‘onbekende’ vis bij de Vlaming. Hij wordt het ganse jaar op regelmatige basis aangevoerd als bijvangst van tong en pladijs. Het is een stevige vis zonder graten met een zachte, zoete smaak die je op allerlei manieren kan klaarmaken: op de barbecue, in stoofpotjes of ook in vissoepen.

De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 19 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2019’ dingen. Onder de laureaten zien we Ayrton Verhaegen, restaurant Kelderman in Aalst. Hij moet het opnemen tegen Gilles Pauwels, Bistro Julien in Lovendegem, Sander Verdegem, restaurant Patrick Devos in Brugge, Xander Verzelen, restaurant L’Improviste By David Selen in Waregem, en Michael Vanderhaeghe, Hostellerie Saint Nicolas in  Elverdinge-Ieper.

De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van 750 euro, een waardebon van 250 euro te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. De laureaten ontvangen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *