Ann Van de Steen ‘Vooruit Aalst’ vragende partij fietshuizen…

‘Fietshuizen’ zijn een win-win-win operatie voor Aalst volgens Ann Van de Steen van Vooruit Aalst. Het probleem rond de fietsdiefstallen wordt een doorn in het oog van het mobiliteitsplan nu de stad volop inzet om Aalst als fietsstad te promoten. Ideeën zoals ‘lokfietsen’ brengen de denkmolen op dreef, maar zullen geen oplossing bieden aan de problematiek volgens de burgemeester. Nu wijst gemeenteraadslid Ann Van de Steen (Vooruit) met een oplettend oog naar een creatieve oplossing die ze tegenkwam bij onze fietsvriendelijke noorderburen. “Bij een recent bezoek aan Den Haag zag ik in de winkelstraten ‘fietshuizen’, waar je jouw fiets op een een veilige manier gratis kan onderbrengen” beaamt Van de Steen. “Het is een driedubbele win voor onze stad: Het geeft de Aalstenaar een veilige plek om de fiets achter te laten, het zorgt voor minder leegstand in onze winkelstraten en het helpt de sociale tewerkstelling een handje vooruit.”

Volgens het idee kan de stad leegstaande winkelpanden ombouwen tot een veilige, bewaakte fietsstalling in de winkelstraten. Dit stimuleert de Aalstenaar om met de fiets naar het centrum te komen en met een gerust hart te shoppen in onze stad. Ann Van de Steen: “Door in te zetten op sociale tewerkstelling kunnen we deze fietsstallingen laten bewaken en beheren. Zo helpen we mensen uit het sociaal isolement en geven we hen terug een nuttige plaats in de samenleving.”

Als Aalst de kaart trekt van fietsvriendelijke stad, dan kijken we best verder dan de wallenring. Vooruit stelt dit bestuur dan ook voor het oor te luister te leggen bij de noorderburen en in gesprek te gaan met de eigenaars van leegstaande panden om zo tot positieve en creatieve oplossingen te komen.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *