Aalsterse gemeenteraad online te volgen op YouTube…

De gemeenteraad van Aalst komt bij elkaar op dinsdag 21 april: niet in de raadszaal van het Belfort, wel in een online vergaderlokaal. De pers en publiek zal de zitting live kunnen volgen op YouTube. Ook het commissiewerk zal via digitale weg hervat worden. “Ook in crisistijd blijft de stad Aalst volledig operationeel en stellen we alles in het werk om de democratische rechten van elk raadslid te respecteren”. De gemeenteraad van Aalst vergadert zowat elke maand, maar de zitting van maart werd opgeschort om een verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en Gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA) beloofden toen al om de zitting van april hoe dan ook te laten doorgaan.

Burgemeester, Christoph D’Haese (N-VA): “Een fysieke gemeenteraad en commissie laten plaatsvinden, is nog steeds niet aan de orde. Maar gelukkig zijn er anno 2020 voldoende digitale toepassingen die ons in de mogelijkheid stellen om te vergaderen.” Concreet zullen de Aalsterse gemeenteraadsleden op dinsdag 21 april gebruik maken van de Microsoftapplicatie Teams. Medewerkers van de Stad Aalst zijn momenteel al volop bezig met de voorbereidingen. Gemeenteraadsvoorzitter, David Coppens (N-VA): “We organiseren deze week testsessies. De raadsleden krijgen een uitnodiging en zo zien we snel welk raadslid vlot kan deelnemen en wie niet. We voorzien extra ondersteuning voor wie problemen ondervindt. Het is cruciaal dat álle raadsleden kunnen deelnemen.” Het publiek en de pers kunnen de zitting meevolgen op YouTube. Op de avond van de gemeenteraad zal iedereen het juiste YouTube-kanaal kunnen vinden via de website van de Stad. Ook het commissiewerk zal hervat worden via digitale weg.

Gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA): “De gemeenteraad heeft soms een oubollig imago, maar hier bewijzen we het tegendeel. Ook in moeilijke tijden blijven we overeind en krijgen de gemeenteraadsleden de kans om hun stem te laten horen. Dit dankzij het fantastische werk van de stadsdiensten ICT en Bestuursondersteuning. Er zijn goede afspraken gemaakt met het stadsbestuur en met de fractieleiders, zodat de gemeenteraad van april een zo normaal mogelijke zitting zal worden”.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *