Gemeente Lede schrapt alle activiteiten tot 30 juni…

Het college van burgemeester en schepenen besliste in de collegezitting van dinsdag 7 april alle activiteiten (indoor en outdoor) die door de gemeente georganiseerd worden tot en met 30 juni 2020 te annuleren. Omwille van de coronacrisis zal er dus dit jaar geen Roefel, Camping cultuur, eindconcert van de academie … zijn. Ook alle kermissen die in mei en juni op ons grondgebied doorgaan, worden afgelast. De voorstellingen die gepland stonden in GC De Volkskring worden eveneens geannuleerd. De cultuurdienst bekijkt of bepaalde voorstellingen naar een later tijdstip kunnen verplaatst worden. Mevrouw poes – dierenplezier aan zee werd al verlegd naar zondag 2 mei 2021. Ook het optreden van Lady Linn & Her Magnificant Bigband kreeg al een nieuwe datum: donderdag 1 oktober 2020. Voor deze voorstellingen kan je nog steeds tickets kopen. Wie vorig seizoen al tickets kocht of een abonnement had, kan de voorstelling bijwonen op de nieuwe datum.

Het gemeentebestuur besliste eveneens om alle activiteiten die door derden georganiseerd worden tot en met 31 mei 2020 te annuleren. Deze periode kan, afhankelijk van de federale richtlijnen, verlengd worden. Het college van burgemeester en schepenen volgt dit op en zal verdere info zo snel mogelijk communiceren.

De burgemeester betreurt dit, maar ziet gezien de uitzonderlijke omstandigheden helaas geen andere mogelijkheid. Roland Uyttendaele: “De gezondheid van onze inwoners staat voorop. Wij hebben dus geen andere keuze dan deze activiteiten te annuleren. Ook wij vinden dit uiteraard heel jammer, maar beloven extra leuke edities volgend jaar.” De burgemeester benadrukt nog eens dat de Ledenaars zich goed aan de veiligheidsvoorschriften houden. “Er werden slechts een beperkt aantal pv’s uitgeschreven. We zijn dus goed bezig! Ik vraag jullie ook om vol te houden. Wanneer we de maatregelen nu aan onze laars lappen, hebben onze inspanningen geen nut gehad. Nog even op de tanden bijten dus.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *