Watertorenwijk organiseert Franse avond…

Franse avond in Watertorenwijk te Aalst Persregio DenderVoor het derde jaar op rij organiseert de Watertorenwijk uit Aalst een Franse avond. Van ‘la douce France’ tot ‘Watertoren-Plage’, onder de platanen van het plein met pastce en cocktails, petanque en accordeonmuziek. Voor je het weet sleurt men jou mee in een zwoele avond vol gezelligheid en puur genot. Het feest is uitgegroeid tot een waar evenement met tal van bezoekers. Niet alleen wijkbewoners, maar alle Aalstenaars, zakken graag af naar de watertoren. Vrienden, familie, kortom, iedereen is welkom. Onlangs werd bekend gemaakt de 50% van de jongeren te kampen heeft met depressie door een gebrek aan ‘echt’ sociaal contact. Buurtwerking Watertorenwijk organiseert doorheen het jaar tal van evenementen voor jong en oud (o.a. Winterdrink, lenteschoonmaak, Paasconcert, Iftar, dag van de buren, Franse avond, buurtfeest met rommelmarkt, het Sint-Maarten-feest tijdens de Jaarmarkt, buurtbabbels, spelletjesavonden, enz…) om iedereen uit dit soort isolement te houden en buren terug aan het praten te brengen. Stuk voor stuk initiatieven die een echte promotie zijn voor deze gezellige wijk en een bewijs van echte participatie naar de stad toe.

De buurtwerking is doorheen de jaren ook een hulpmiddel geworden van de stad Aalst om overleg met de burger te bevorderen. In haar 5-jarig bestaan is deze werking, geheel gedragen door vrijwilligers, ook uitgegroeid tot de grootste buurtwerking van de stad, met een zeer professionele aanpak. Als je door de wijk loopt zal je merken dat deze er sterk is op vooruit gegaan. Het imago van pakweg 10 jaar geleden is verleden tijd. Het is de nieuwe hippe buurt in wording. De 2 kernfiguren en een 10-tal vrijwilligers zorgen telkens voor een positieve energie bij elk initiatief die ze aanpakken.

Dit enthousiasme delen ze ook graag met andere wijken en dorpsraden in Aalst. Onlangs gingen ze van start met Buurtwerking aan de achterkant van de Flora-hallen en kregen ze een vraag vanuit Mijlbeek, de Varkensmarkt en de Binnenstraat om een kopie van hun werking uit te rollen met de bewoners. Daarnaast steunen ze ook de BIN’s van Aalst en promoten ze mee de groei. Door het succes plannen ze ook de start van een overleg-platform waar partners mekaar ontmoeten rond buurtwerking- en dorpsraad-gerelateerde onderwerpen. Verschillende comités hebben zich aangemeld als voorstander voor constructieve samenwerking, uitwisseling en steun. Het is ook een platform waarbij alle verenigingen, die zich richten op één bepaalde doelgroep, beter verankeren in een wijk en sneller groeien omdat ze meer bereik hebben via deze nieuwe koepel.

Alles start rond 20.00 uur, op het Watertorenplein te Aalst (Sint -Kamielstraat/Watertorenstraat), men brengt je graag in een zuiderse sfeer!

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *