Wijk Pamelstraat en Nederwijk Feest!…

Op zondag 19 september is het feest in de wijk Pamelstraat en Nederwijk te Ninove. Dit start om 13.00 uur met een grote garageverkoop en rommelmarkt en om 18.30 uur is het voor het eerst een buurtfeest op het Oudepostplein. De wijk Pamelstraat – Nederwijk is een van onze grootste en dichtbevolkte wijken van de stad met een rijk feestverleden. Verleden… Maar het buurtcomité slaagt er nu al een paar jaar in om de bewoners met de rommelmarkt tijdens de Autoloze zondag buiten te krijgen. De rommelmarkt in de wijk groeit elk jaar en het enthousiasme bij de buren groeit eveneens elk jaar. Ook deed bij de vorige editie voor het eerst de Dreefstraat mee en groeide het aantal kraampjes tot boven de 200. Na het verplichte sabbatjaar pakt het buurtcomité dit jaar nog groter uit. Ze slaan hiervoor de handen in elkaar met vzw ZiZaZo en Ninove Welzijn.

Met vzw ZiZaZo werken ze samen om op het Oudepostplein een terras, drank- en eetstanden en randanimatie te voorzien. Zo zullen er kermiskraampjes staan, is er muziek en animatie van een mimespeler en een clown. Radio Ninove zal er live uitzenden en zorgt voor de muzikale omlijsting. Ook trekt er een streetband door de straten van de wijk om extra sfeer te brengen.

Dit jaar is ook het Berkenhof terug, de wijk is vernieuwd en er zijn terug bewoners. Dus ze kunnen opnieuw deelnemen aan de rommelmarkt, maar daar blijft het niet bij. Ninove Welzijn laat deze terugkeer niet ongemerkt voorbijgaan en zorgt voor animatie in het Berkenhof. Zo zal de muzikale buurtbewoner Jozef om 15.00 uur opreden en zorgen ze voor de kinderen met gratis kindergrime en een peperkoekenhuisje. Dus smullen geblazen voor de kinderen!

Na afloop van de rommelmarkt nodigt het buurtcomité alle inwoners van de wijk en de omliggende straten uit op het Oudepostplein om samen een buurtfeest te houden. Gezellig samen eten, drinken, naar muziek luisteren terwijl de kinderen zich amuseren aan het rad, op het springkasteel, met de kermiskramen en met de volksspelen.

Praktisch: Zondag 19 september, rommelmarkt tussen 13.00 en 18.00 uur en buurtfeest vanaf 18.30 uur, allen daarheen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *