Week van de Markt Geraardsbergen, Ninove, Haaltert en Aalst…

Vanaf maandag 4 tot en met zondag 10 oktober is het de ‘Week van de Markt’. Overal in onze regio zijn er deze week verschillende acties gepland tijdens de wekelijkse marktdagen. In Geraardsbergen worden morgen maandag herbruikbare boodschappentassen uitgedeeld. Dat maakt het al de moeite om eens langs te komen maar er is meer! Je maakt ook kans op enkele leuke prijzen. Als je iets koopt bij een marktkramer, krijg je een stempel. Drie stempels bij drie verschillende marktkramers = een volle spaarkaart. Met een volle spaarkaart doe je mee aan de prijzenpot: een lokale waardebon van 150, 100 of 50 euro.

In Ninove kan je op dinsdag 5 oktober dan weer één van de 600 bedrukte linnen tassen krijgen, en je maakt bovendien kans op vier stedelijke geschenkbonnen van 125 euro, te besteden bij de lokale handelaars. Je krijgt een spaarkaart als je iets aankoopt aan een marktkraam. Verzamel 3 stempels per spaarkaart.  Volle spaarkaarten deponeer je in de wedstrijdbox, terug te vinden op de Graanmarkt. De eerste 600 deelnemers die een volle  spaarkaart in de wedstrijdbox deponeren,  krijgen een gepersonaliseerde totebag (één exemplaar per deelnemer). De vier hoofdprijzen worden de week nadien verloot. De  uitreiking van deze prijzen gebeurt op dinsdag 12 oktober, om 12.00 uur ’s middags op de Graanmarkt. Ook de provincie voorziet prijzen. Deze worden verloot tussen de deelnemende gemeenten. De bekendmaking  gebeurt 2 weken na de ‘Week van de Markt’. De winnaars worden hiervan zelf op de hoogte gebracht.

Op de wekelijkse vrijdagmarkt van 8 oktober in Haaltert kunnen inwoners weer heel wat prijzen winnen. Tijdens de Week van de Markt zet het lokaal bestuur de markt en marktkramen in de kijker zodat bezoekers hun producten leren kennen. Consumenten worden op hun beurt door de acties aangemoedigd om op de markt te kopen en de markt te leren kennen. Bezoekers kunnen stempels verzamelen door aankopen te doen op de markt. Zo kunnen ze een spaarkaart vullen en kans maken op leuke prijzen. Een volle spaarkaart bestaat uit 3 stempels verzameld bij 3 verschillende kramen. Het lokaal bestuur schenkt 4 kadobonnen van 50 euro weg om te besteden op de markt. De Provincie Oost-Vlaanderen schenkt een 12-tal prijzen: o.a. weekendje weg in Oost-Vlaanderen, etentje bij ambassadeur Lekker Oost-Vlaams, pakketten met Oost-Vlaamse en Fair Trade producten.

Kom op 9 oktober naar de zaterdagmarkt in Aalst (centrum) of op 6 oktober naar de woensdagmarkt in Nieuwerkerken (Dorpsplein) en win leuke prijzen: vraag je spaarkaart aan één van de marktkramers, verzamel 3 stempels en deponeer je volle kaart in de wedstrijdbox aan het stadhuis. Wie weet ga jij de week erop wel met een cadeaubon of een andere marktprijs naar huis. Tijdens de Week van de Markt maken we het lokaal winkelen nog gezelliger met allerlei randanimatie.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *