Vypco-Doltcini-CT wil vooral genieten van de sport met veel podiumplaatsen…

Vypco-Doltcini-CT uit Sint-Lievens-Houtem onder leiding van manager Kristof Beké en voorzitter Benny Eloot is niet zomaar een club om u tegen te zeggen. Wat als fun begon, zich amuseren op de fiets, groeide uit tot één van de smaakmakende ploegen uit onze regio binnen de nevenbonden. Met smaakmaker Kjell De Potter (gewezen succesvolle beloftevolle renner) vormt het Vypco-Doltcini-CT een heel sterk team die ook dit seizoen vooral willen genieten van de sport met opnieuw veel podiumplaatsen en aan de start wil staan in verschillende gravelkoersen.  Wij zochten Kristof Beké even op voor een gesprekje.

Hoelang bestaat de club al en met hoeveel zijn jullie toen begonnen en met hoeveel renners zijn jullie nu? Deze club is een voortvloeisel uit een vriendenclub die truitjes liet maken en ieder weekend samen kwam om zich te amuseren op de fiets en daarna iets te drinken. In 2010 werd ik zelf lid van deze club. De eerste jaren waren we met een stuk of vier personen die koersten. Dit was voornamelijk de toenmalige VWF en toeristenkoersen. Op deze manier zijn we gegroeid naar wat het nu is. Een degelijke club met trouwe sponsors en een heel leuke bende die al jaren samen traint en koerst. Die jaarlijks 1 of 2 keer per jaar op stage gaan naar Calpe.

Bij welke bonden rijden jullie? WAOD – LWU – EDH – OVWF en soms zijn er renners die proeven van de elite zonder contract. Wie zijn de aangesloten renners? Wij hebben veertien renners, één renner bij de jeugd U15 en drie toeristen (anciens die er al bijzijn van in het begin). De renners zijn mezelf, Benny Eloot, Kristof De Pauw, Koen Jongenelen, Kjell De Potter, Jens De Cubber, Ulrik De Craim, Bing Van Canegem, Pascal De Wolf, Steve Mariën, Michiel Vanspranghe, Bart Dierickx, Gwen Van De Velde, Sigfried De Nauw. Onze jeugdrenner is Tibo De Pauw en toeristenrenners zijn: Lieven Killemaes, Marc De Roeck en Gian Redant.

Wat hebben jullie al bereikt en wat is de doelstelling van de club voor 2024? Voor het seizoen 2023 hebben we als ploeg elf keer de overwinning binnen gehaald, vier keer een tweede plaats en zes keer een derde plaats. Zo werd Kjell De Potter uit Borsbeke Vlaams Kampioen WAOD en behaalde Jens De Cubber, goud in het WK Rotary club in het Duitse Bad-Homburg en verlengde hij zijn wereldtitel met een jaar. Onze doelstelling voor 2024 is aan de start staan van verschillende gravelkoersen met aantal renners. Voor de rest genieten van de sport met vele podiumplaatsen in alle reeksen. We zijn actief in de verschillende leeftijdscategorien van de verschillende nevenbonden.

Wie zijn jullie sponsors? Onze sponsors voor 2024 zijn: Vypco Consult BV DVV verzekeringen, DOLTCINI, Elektriciteit Glen De Potter, Brasserie Molly – Feestzaal ‘De Pepermolen’, Kinepraktijk Ben Wynendaele & Tomas De Lange, Velohuys, Glaswerken Daevy Van den Bossche, Nutrifit, Slagerij Gabriëls, Isoflex en BMW Meerschman.

(Foto: GC))

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *