Vooruit Erpe-Mere pleit voor de installatie van een bankautomaat in elke deelgemeente…

Deze maand heeft Batopin aangekondigd dat ze tegen het einde van volgend jaarop 970 locaties nieuwe geldautomaten willen plaatsen. In Erpe-Mere zou er een nieuwe neutrale geldautomaat komen in het centrum van Mere. Volgens gemeenteraadslid Kevin Knockaert van Vooruit is de opening van dit punt echter niet voldoende om het dalende aantal bankautomaten aan te pakken. “In de afgelopen jaren is het aantal bankautomaten gehalveerd. Een nieuwe geldautomaat in het centrum van Mere is slechts een druppel op een hete plaat. Het lost het probleem niet op voor de andere deelgemeenten, zoals bijvoorbeeld het ontbreken van een geldautomaat bij het station van Burst. Bovendien, als dit nieuwe cashpunt alle bestaande bankautomaten in Mere vervangt, dan zijn we nog verder van huis.”

“Het is teleurstellend dat de grote banken de neutrale geldautomaten alleen maar gebruiken als excuus om hun eigen dienstverlening verder af te bouwen. Kortom: de kosten voor de dienstverlening worden steeds hoger, terwijl de kwaliteit ervan afneemt. Het is wraakroepend dat zij die niet digitaal actief zijn, aan hun lot worden overgelaten.”

Vooruit Erpe-Mere roept het gemeentebestuur dan ook op om maatregelen te nemen. “We roepen het bestuur op om samen met de bankensector ervoor te zorgen dat de dienstverlening in heel Erpe-Mere wordt gewaarborgd. Dat betekent dat er minstens één bankautomaat zou moeten zijn in elke deelgemeente.”

“Dit onderstreept nogmaals het vrijblijvende karakter van de afspraken met de banken.”, voegt Federaal parlementslid Anja Vanrobaeys toe. “Daarom heb ik een wetsvoorstel ingediend dat banken verplicht om aanwezig te blijven in het straatbeeld en afspraken met hen wettelijk vastlegt. Banken moeten verplicht worden om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar geld kan opnemen bij een bankautomaat in de buurt.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *