Voormalig slotklooster in Aalst wordt escape room…

Nu zondag 17 maart opent het wijkgezondheidscentrum Daenshuis, gevestigd in de gebouwen van de voormalige Arme Klaren, haar deuren tijdens de Dag van de Zorg. Je zal er geen nonnen tegenko- men, maar artsen, verpleegkundigen en kinesisten. Helemaal volgens het thema ‘het brein’ zullen deze hulpverleners je brein voor één dag stevig op de proef stellen. Een opendeurdag saai? Niet in het Daenshuis. Dit jaar viert het wijkgezondheidscentrum haar 15-jarig bestaan en dat willen ze niet zomaar voorbij laten gaan. Er wordt een speels parcours uitgewerkt waarlangs bezoekers de aanwezige zorgdisciplines op een ludieke manier leren ken- nen met spelletjes, raadsels en activiteiten. Zo kunnen

bezoekers zich laten opsluiten in twee slotkamers die ze pas mogen verlaten nadat ze alle opdrachten rond verpleging hebben opgelost. Trek maar eens bloed uit een sinaasappel. En dat is niet alles. Artsen zullen je brein voor de gek houden en je ‘dronken voeren’ om een opdracht tot een goed einde te brengen. Voor één keer mogen bezoekers zelf diep in mekaars oren kijken terwijl ze plaats nemen op de Goed-gevoel-stoel. Om te bekomen van alle actie en commotie is er de ‘gezondige hoek’. Daar zetten ze je op de fiets om eerst flink te zweten zodat je nadien van je eigen verfrissende drankje kan genieten. In het Daenshuis gaan gezondheid en beweging hand in hand.

Het wijkgezondheidscentrum speelt al 15 jaar in op de behoefte aan kwalitatieve laagdrempelige eerstelijnszorg. En dat heeft zijn succes bewezen: het huis groeide uit haar voegen op de Sinte An- nalaan en er was dringend nood aan een tweede vestiging. Die kwam er vorig jaar in oktober op de Albrechtlaan op rechteroever, in de voormalige gebouwen van het Rode Kruis. Toch zijn er nog veel Aalsternaars niet op de hoogte van het bestaan van een wijkgezondheidscentrum in hun stad en weten ze helemaal niet wat dit precies inhoudt. De dag van de Zorg is voor de organisatie een uitgelezen kans om zichzelf aan een breed Aalsters publiek voor te stellen. Spring eens binnen op zondag 17 maart!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *