Vlierzelenaar Milan De Meester heeft zijn eerste zege binnen…

Milan De Meester (20) uit Vlierzele en renner bij Urbano-Vulsteke kon afgelopen weekend in Frankrijk zijn eerste zege veroveren. In de spurt van de halve openingsrit van de Boucle de l’Artois was Milan de snelste. Milan, de jongere broer van neoprof Luca De Meester (Bingoal WB) wil zich opnieuw in de kijker rijden tijdens¬† Gent-Wevelgem die op 21 april plaatsvindt. Met een zesde plaats in Brussel-Opwijk, een twaalfde plaats in Grand Prix Lillers en een 20ste plaats in de Grote Prijs Vermarc begon Milan De Meester als derdejaars belofte aan geen slecht wielerseizoen.

Deze overwinning deed Milan enorm deugd vooral omdat het zijn eerste overwinning werd sedert hij in 2022 belofte werd. Zijn laatste zege dateert al van oktober 2021 te Bury waar hij het zegebaar kon maken. De jaren van junior (2020 – 2021) zijn werden overschaduwd door corona. Hierdoor kon hij geen enkele klassieker rijden.
Bij de start van seizoen 2021 was Milan meteen goed voor een tweede plaats in Maldegem-Kleit. Uiteraard hoopt hij in de voetsporen te kunnen treden van zijn oudere broer Luca. Het is voor hem dan ook een grote kinderdroom om door te stoten naar de profs.

Vandaag donderdag 4 april verschijnt Milan op PK tijdrijden in Steenhuize-Wijnhuize (Herzele) en rijdt hij op zondag 21 april zijn volgende belangrijke koers Gent-Wevelgem. Nu zondag trek Milan naar de Hel van het Noorden om er volop te supporteren voor zijn broer Luca die er voor de eerste keer zijn Parijs-Roubaix zal rijden. Ook afgelopen zondag nam Luca voor de eerste maal deel aan Vlaanderen mooiste.

(Foto: Milan De Meester)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *