Vlierzelenaar Freija Van Den Driessche Vlaams Belang verkozen voor Vlaams Parlement…

De stemmen zijn geteld en de kaarten zijn geschud. Een dag na de verkiezingen maken de partijen hun balans op om na te gaan wie al dan niet verkozen is. Vlaams Belang dat volgens de peilingen met kop en schouder bovenuit stak kon het niet waarmaken en moest de duimen leggen tegen een sterk beleid van NV-A onderleiding van Bart De Wever. Toch boekte de ploeg van voorzitter Tom Van Grieken alweer grote vooruitgang en werden ze op Vlaams niveau in drie van de vijf provincies de grootste partij. Ook in Sint-Lievens-Houtem werd het Vlaams Belang de grootste partij met 29,8%. De NV-A volgt met 23,7%. Vooruit werd in Houtem de derde grootste partij met 14,3%. Open VLD kreeg ook hier rake klappen en verloor niet minder dan 10,9%. Hiermee behaalde ze nog 12,3%. CD&V (11,1%) en Groen (4,1%) gingen lichtjes achteruit terwijl PVDA goed was voor 3,3%.

Vlierzelenaar Freija Van Den Driessche (Vlaams Belang) die op de tweede plaats stond voor het Vlaams Parlement en als nieuwkomer op de lijst verscheen behaalde 15.995 voorkeurstemmen en krijgt hiermee een zitje in het Vlaams Parlement. Met haar 15.995 stemmen staat Freija op de 36ste plaats van meestbehaalde stemmen in Vlaanderen en op de 10de plaats voor Oost-Vlaanderen. “Bij de start van mijn campagne had ik mij geen cijfers vooropgesteld. Ik wist echter niet wat ik ervan moest verwachten, vooral omdat het de eerste keer was dat ik op de lijst stond”, begint de kersverse verkozene Freija haar verhaal. “Ik ben uiteraard heel tevreden met het aantal voorkeurstemmen, en met het resultaat in onze gemeente en provincie. Het zal nu afwachten worden hoe de regeringsonderhandelingen lopen en welke rol wij daarin kunnen spelen. Ik ben in ieder geval heel dankbaar, naar mijn partij toe om mij de kans te geven en mij op de tweede plaats te laten staan. Vooral dank ik de kiezer om mij 15.995 voorkeurstemmen te geven. Ik ga mijn best doen om het vertrouwen dat men in mij stelde waar te maken”, aldus Freija Van Den Driessche.

Bavegemnaar en voorzitter Dominique Verdonck Vlaams Belang afdeling Sint-Lievens-Houtem kreeg 2968 stemmen achter zijn naam als 11de opvolger. Pieter De Spiegeleer die in het najaar van Haaltert naar Sint-Lievens-Houtem verhuisde en lijstduwer was voor de Federale lijst behaalde 6908 voorkeurstemmen. Dit was niet voldoende om zijn zitje op Federaal vlak te kunnen verlengen en niet verkozen te geraken.

Houtemnaar Nadia De Troyer 9de opvolger (N-VA) Federaal behaalde 2853 stemmen terwijl nieuwkomer in Sint-Lievens-Houtem Siel Verbeurgt voor de partij Vooruit die op de 17de plaats effectieve lijst stond 2833 gekleurde bolletjes achter haar naam kreeg. Open VLD-er Jeroen Prove uit Vlierzele die de 24ste plaats op de effectieve lijst bezette voor het Vlaams parlement was goed voor 1531 voorkeurstemmen. Houtemnaar Kristel Van De Rijse (CD&V) kreeg als 6de volger op Vlaams vlak 1482 stemmen.

(Foto: GC)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *