Vlaams Belang stelt zich vragen bij beslissingen die worden genomen op vlak van Ruimtelijke Ordening in Haaltert…

De Vlaams Belang fractie uit Haaltert maakt zich zorgen over de voortschrijdende verstedelijking en verbrusseling van de gemeente Haaltert. Als deel van een ruimere regio, nl. de Denderstreek, is dit niet nieuw. De uitwassen en gevolgen van deze evolutie merken we dagelijks. Dat deze politieke meerderheid in Haaltert (met NVA, CD&V en Vooruit) deze tendens nog versterkt en faciliteert is dan wel pijnlijk, het geeft de Haaltenaar alvast het voordeel van de duidelijkheid. Dat blijkt na de “symbooldiscussie” naar aanleiding van het agendapunt* over het wegenisdossier in het kader van het Dewaco-project in hartje Heldergem. Zo stelt Haalterts Vlaams Belang Kamerlid en Gemeenteraadslid Pieter De Spiegeleer.

De verstedelijking en appartementisering van Haaltert wordt met het “Dewaco-project” in Heldergem helaas gefaciliteerd door de gemeente zelf. 13 appartementen en 2 woningen op dergelijke locatie met beperkte oppervlakte zorgt enkel maar voor meer verzadiging van Haaltert in het algemeen -, en in dit geval, Heldergem – in het bijzonder.

Mevrouw Van Keymolen herhaalt het vaak: “Politiek is keuzes maken”, ik kan haar daar alleen maar in bijtreden vervolgt Pieter De Spiegeleer. Maar de keuzes die zij samen met haar meerderheid maakt zijn niet de onze.

De gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan het wegenisdossier in kader van de omgevingsvergunningsaanvraag (2022164577, 2023/47) van de sociale huisvestingsmaatschappij Dewaco voor het sociaal woonproject met de nieuwbouw van 15 sociale wooneenheden, de aanleg van de publieke ruimte, alsmede de sloop van bestaande gebouwen op de Heldergemstraat 177 te 9450 Heldergem, deelgemeente van Haaltert.

(Foto: Google)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *