Vlaams Belang Haaltert roept op tot respect voor de deontologische commissie…

De deontologische commissie werd opgericht met de bedoeling te beschikken over een onafhankelijk instrument dat, in alle objectiviteit, zou kunnen oordelen over het feit of een bepaalde lokale fractie of mandataris al dan niet inbreuken gepleegd heeft op bepaalde regels, vervat in de deontologische code van de gemeente Haaltert. Echter komt onze fractie tot de constatatie dat de burgemeester, wiens op z’n zachtst gezegd ‘opmerkelijke praktijken’ aan de basis liggen van de oprichting van deze code en het eraan verbonden instrument, deze deontologische commissie onafgebroken misbruikt als wapen om een persoonlijke vendetta uit te vechten met onze fractieleider. Dit tot grote frustratie van meerder lid van deze commissie, die steeds mogen opdraven om een zoveelste spreekwoordelijke ‘scheet in een fles’ te seponeren.

Door de commissie te gebruiken als persoonlijk vehikel om politieke tegenstanders monddood te maken, wordt niet enkel de commissie an sich ontwaard als democratisch controle-instrument, maar wordt tevens de tijd en energie van haar leden verspild. Een zoveelste ethisch dieptepunt in de dramareeks van onze burgemeester.

Vlaams Belang Haaltert roept bij deze alle lokale mandatarissen, in het bijzonder de burgemeester, op om respect te tonen voor de deontologische commissie, haar ontstaansreden, haar maatschappelijke rol én haar leden.

Omdat onze fractie zich ervan bewust is dat oproepen tot niet zal volstaan, zullen wij een extra agendapunt indien voor de komende gemeenteraad, waarin wij oproepen om de ontvankelijkheid van toekomstige klachten bij de deontologische commissie af te laten hangen van inhoudelijke voorwaarden. Voor onze fractie dienen klachten namelijk steeds gestaafd te worden aan de deontologische code, alvorens behandeld te kunnen worden op de commissie.

Op deze manier hoopt onze fractie om het politieke circus op kap van de mandatarissen te stoppen en de maatschappelijke rol van de deontologische commissie te herstellen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *