Via Denderleeuw naar Santiago de Compostela…

Voortaan kan je op de Denderleeuwse wandelpalen markeringen vinden die je langs de ‘Via Tenera’ leiden. Deze historische pelgrimsroute loopt midden door België van Antwerpen tot aan de Franse grens, kruist Denderleeuw en eindigt in Santiago de Compostela. Via Denderleeuw kan je eenvoudig naar Santiago de Compostela wandelen. Vanuit Aalst komt de Via Tenera de Wellemeersen binnen. Via het jaagpad langs de Dender tot de Kasteelstraat kruist de route Denderleeuw en verlaat het aan de Molenbeekmeersen in Okegem. De Via Tenera betekent ‘via de Dender’. De route loopt langs te Dender en is niet nieuw, maar bestaat al van de 15de eeuw. Het Compostelagenootschap wil de Via Tenera nieuw leven inblazen. Daarom is er nu ook een Nederlandstalige gids met allerlei leuke weetjes, stopmomenten, slaapplaatsen…

De Via Tenera is te herkennen aan blauw/gele wegwijzers. Omdat de route in Denderleeuw grotendeels langs bestaande wandelpaden loopt, zullen we op de huidige wandelpalen langs de Via Tenera een wegwijzer plaatsen. Zo raakt geen enkele pelgrim of wandelaar het noorden naar Compostela kwijt.

Op zondag 28 april stellen Lokaal Bestuur Denderleeuw en het Vlaams Compostelagenootschap de nieuwe pelgrimsgids ‘Via Tenera’ voor. Na de voorstelling wandelen we een stukje van de route van Denderleeuw naar Ninove. De tocht van ongeveer 8 km brengt je langs de Dender, door velden en middenin de mooie natuur van de Denderstreek. In Ninove bezoeken we de abdijkerk. Deze activiteit kost 5 euro of 1,50 euro aan kansenpastarief (lunch en trein inbegrepen).

Wil je graag meedoen aan deze wandeling en wil je de Via Tenera ontdekken? Schrijf je in via vrijetijd@denderleeuw.be of via 053 645 400. Het aantal deelnemers is beperkt. Gelieve bij inschrijving te vermelden of je lid bent van het Compostelagenootschap.

Programma 28/04:

•    10 uur: samenkomst aan de Schiptrekkersbrug (kant Denderpad) en inhuldiging wandelroute. Iedereen welkom zonder inschrijving.
•    10.30 – 12.30 uur: Voorstelling pelgrimsgids in zaal Den Breughel met hapje en drankje (vanaf hier met inschrijving).
•    12.30 uur: vertrek wandeling
•    15.30 – 16.30 uur: gegidst bezoek Abdijkerk in Ninove
•    17 uur: terugkeer naar Denderleeuw met trein

Op de website van het Compostellagenootschap lees je alles over de historische wandelroute.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *