Verkeershinder door heraanleg spoorwegberm in de Guido Gezellestraat te Denderleeuw…

Vanaf 12 december start een aannemer met de heraanleg van de spoorwegberm in de Guido Gezellestraat in Denderleeuw. Ook een deel van de parking, dat in eigendom was van Infrabel, zal een nieuwe inrichting krijgen. Door de werken zal de Guido Gezellestraat afgesloten worden. De huidige beplanting op de spoorwegberm is verouderd en aan vervanging toe. Gezien de sterke helling op het talud van de berm zal de nieuwe aanplant gebeuren in 2 niveaus. Op het bovenste deel van de talud zullen boomheesters voorzien worden. Ter hoogte van het onderste gedeelte zal prairiebeplanting voorzien zoals reeds aangelegd in diverse plantenvakken op het grondgebied.

Ter hoogte van de parking wordt er een pleintje voorzien in dolomiet, met een picknickbank. Dit pleintje zal worden afgeschermd van de parkeerplaatsen door middel van schanskorven. Op het laagste gedeelte van het pleintje ( ter hoogte van de parkeerplaatsen) wordt er eveneens prairiebeplanting voorzien met daarin enkele bomen. Er gaan door deze nieuwe inrichting geen parkeerplaatsen verloren.

De werken worden opgedeeld in 2 fasen. Fase 1 omvat het verwijderen van alle bestaande beplanting. Dit zal 3 werkdagen in beslag nemen en zal uitgevoerd worden van 12 december tot 14 december 2022. Fase 2 omvat de volledige aanlegwerken. Deze werken zullen een aantal dagen in beslag nemen en zullen uitgevoerd worden midden januari 2023, een exacte uitvoeringsdatum is momenteel nog niet gekend.

Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden of technische problemen zullen de werken door de externe aannemer 3 werkdagen in beslag nemen voor het verwijderen van de bestaande beplanting. Voor de groenaanplant zal de Guido Gezellestraat midden januari 2023 opnieuw afgesloten worden gedurende een aantal dagen, een exacte uitvoeringsdatum is hiervoor nog niet gekend, verder info hieromtrent volgt nog.

Voor de aanleg van de prairiebeplanting op het laagste gedeelte van de werkzone zal de hinder beperkt zijn. Deze werken zullen uitgevoerd worden door de gemeentelijke groenploeg. Om de veiligheid tijdens de werken te kunnen garanderen zal de Guido Gezellestraat afgesloten worden voor alle weggebruikers.

Omleiding voor personenwagens wordt voorzien via: Thontlaan, Kiekenborrestraat, Guido Gezellestraat. En via Koopwarenstraat, Th. De Cleynlaan, Kouterbaan, Steenweg, Wellestraat, A. Rodenbachstraat, Spoorweglaan, Stationsplein, Stationsstraat
Omleiding voor fietsers en voetgangers wordt voorzien via: Thontlaan, Kiekenborrestraat, Guido Gezellestraat. En via Koopwarenstraat, Th. De Cleynlaan, Kouterbaan, voetgangerstunnel station, Stationsplein, Stationsstraat

Omleiding voor verkeer +3,5t wordt voorzien via: Koopwarenstraat, Th. De Cleynlaan, Kouterbaan, Steenweg, Wellestraat, A. Rodenbachstraat, Spoorweglaan, Stationsplein, Stationsstraat. En via Stationsstraat, A Rodenbachstraat, Wellestraat, Steenweg, Kouterbaan, Th. De Cleynlaan, Koopwarenstraat.

(Foto: Google)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *