Veel volk maar geen kramen op ‘Witte Donderdag’ in Ninove…

Het mooie weer van de afgelopen dagen zorgde gisteren in Ninove voor een mooie opkomst rond de festiviteiten van ‘Witte Donderdag’. Het is niet meer wat het geweest was tot voor enkele jaren terug. Als we terugblikken op een tiental jaar terug, toen er in de Lavendelstraat nog een openlucht modeshow doorging op een podium bedekt met rode loper, een antiek, rommel- brokantemarkt plaatsvond in de Biezenstraat, en tal van handelaars een kraampje buiten zetten voor hun winkel, kunnen we nu alleen nog spreken van een openlucht optreden op de Graanmarkt. De leegloop aan winkels in het stadscentrum ligt aan de oorzaak van de finishing touch die ontbreekt.

Ongetwijfeld zullen de perikelen van de afgelopen weken hier ook voor iets tussen zitten. Forza Ninove frontman D’Haeseleer legde het bestuur van Ninoverend Ninove het vuur aan de schenen, door hen te beschuldigen van ongepast besturen van hun vzw. Men zou vanuit het Ninoofs stadsbestuur deze keer zelf zorgen voor standhouders, maar die bleken niet aanwezig te zijn. Op de Centrumlaan stonden zo goed als geen autodealers, en dat zou het gevolg kunnen geweest zijn van de vete die momenteel heerst tussen verschillende personen binnen de politiek en Ninoverend. 

Wie wel tevreden zal zijn, zijn de vele horecazaken die een graantje konden meepikken van het talrijk opgekomen publiek. De meeste hadden meer verwacht van de zo befaamde ‘Witte Donderdag’ gebeurtenissen, en kropen dan maar noodgedwongen op café of op terras. Eens het optreden van de Ketnetband op de Graanmarkt gedaan was, keerde de rust terug. De organisatoren hiervan spreken van een geslaagd opzet. Men vermoed dat er tijdens het optreden zo’n 1500 man aanwezig was. Voor de Ketnetband kwam ook  zanger Robby Longo en de coverband Seven Times Crazy het beste van zichzelf geven. Benieuwd wat het volgend jaar gaat worden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *