Valt doek over erkenning van Aalst als Fairtrade gemeente?…

Bezorgde burgers voerden op maandag 12 oktober jongstleden een prikactie. Ze trokken een doek over het bord ‘Aalst Fairtrade gemeente’ aan een invalsweg van Aalst. Zij dringen erop aan dat het stadsbestuur de vragenlijst voor de verderzetting van de erkenning als Fairtrade gemeente spoedig zou invullen en overmaken aan de bevoegde instanties. Zo niet vervalt de erkenning en stellen de borden niets meer voor. Aalst zou daardoor negatief in de aandacht komen als de eerste stad die niet meer meewerkt aan de promotie van de Fairtrade. Een zwarte vlek op het blazoen “charmante” stad.

Een jaar geleden bracht Huguette van Medegael als raadslid het probleem ter sprake op de gemeenteraad. De reactie van de schepen van Internationale Samenwerking, Karim Van Overmeire was niet echt enthousiast te noemen. De schepen vond het allemaal toch wel veel werk, te veel werk voor zijn personeel. “Ik heb echter informatie van andere gemeenten die me leert dat op minder dan een dag de vragenlijst kan ingevuld worden. Tenminste na het voorbereidend werk om de nodige informatie op te zoeken of op te vragen bij enkele stadsdiensten. Natuurlijk dit heeft vooral te maken met een visie, een bewuste keuze in het beleid,” zegt van Medegael (sp.a). De schepen liet echter ook verstaan dat er weinig of geen steun meer is bij de meerderheid om de Fairtrade te ondersteunen.

Huguette van Medegael stelt zich dan ook de vraag of dit wel de keuze van de Aalstenaar is, met andere woorden de keuze voor de charmantste stad van oost-Vlaanderen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *