Vallen van de bladeren kan voor gevaarlijke situaties zorgen…

In de meeste steden en gemeenten in onze regio zetten de Diensten Openbare Werken bladkorven. Dit is meestal het geval in straten waar veel bomen staan. Een goeie raad die wij u graag willen meegeven. Raap tijdens de herfstperiode bladeren van de stoep en in de greppel op, en gooi ze in de bladkorven, want deze kunnen voor plaatselijke gladheid zorgen. Bladeren op een nat wegdek maken de baan gevaarlijk glad voor fietsers en voetgangers. Bovendien komen heel wat bladeren in de riolering terecht, wat dan weer kan zorgen voor verstoppingen. Elke eigenaar of huurder van een woning, staat in voor het proper houden van de berm of het voetpad waar hij woont. Iedere bewoner is dan ook verantwoordelijk voor zijn eigen stoep, net als bij het ruimen van sneeuw in de winterperiode.

Rond deze periode plaatsen de gemeente- en stadsdiensten heel wat bladkorven in de verschillende straten. Zo wil men de inwoners van straten met bomen aanmoedigen om de handen uit de mouwen te steken en zoveel mogelijk zelf bladeren te verzamelen. Op die manier zorgen we samen voor een propere en aangename buurt. Maar de korven zijn enkel bedoeld voor het verzamelen van afgevallen bladeren van bomen in de straat. Tuinafval, bladeren van eigen bomen of zwerfvuil horen niet thuis in de bladkorf.

Op de meeste websites van de verschillende gemeenten en steden in onze Denderstreek, vindt je meestal een overzicht van waar er bladkorven geplaatst worden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *