UiTPAS in Denderleeuw kent een succesvolle start…

De Nieuwjaarsreceptie op 6 januari in de gemeente Denderleeuw was de ideale gelegenheid om de UiTPAS in de gemeente te lanceren en dat blijkt nu ook uit de cijfers. Op amper één week hebben al meer dan 150 inwoners een UiTPAS aangeschaft. Dit is een hele mooi start en ik ben ervan overtuigd dat dit aantal nog zal stijgen. Met een UiTPAS kan je punten sparen tijdens vrijetijdsactiviteiten en deze inruilen voor mooie kortingen of cadeautjes. We willen hiermee elke Denderleeuwenaar motiveren om deel te nemen aan activiteiten, gaande van sport over cultuur tot jeugdinitiatieven. De pas is ook een manier om wie het minder goed heeft, mee te laten genieten van het gemeentelijke aanbod”, vertelt schepen voor Cultuur, Alberic Sergooris.

“De UiTPAS is inderdaad een spaar- en voordelenkaart, met voordelen voor iedereen. Kansarmen kunnen bijvoorbeeld met de UiTPAS kortingen krijgen voor activiteiten. De kortingen worden automatisch en discreet toegepast, zodat er geen sprake is van stigmatisering. Dit is een mooi voorbeeld van een inclusief welzijnsbeleid waarbij we alle doelgroepen de kans willen bieden om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten,” legt schepen voor Sociale Zaken en Gelijke Kansen, Sofie Renders, uit.

“Volwassenen betalen 5 euro voor een UiTPAS, kinderen en jongeren onder 18 jaar 2 euro. Wie denkt recht te hebben op een UiTPAS met kansentarief kan contact opnemen met het OCMW. Wie een pas wil aanschaffen kan hiervoor terecht in het Administratief Centrum, het Kasteeltje, de Bibliotheek, de Sporthal en het Huis van het Kind. Bovendien kan je niet alleen punten sparen in Denderleeuw, maar in elke gemeente of stad in Vlaanderen (en Brussel) die aangesloten is”, zegt schepen Sergooris.

Wie meer info wenst over de UiTPAS, waar en hoe je punten kan sparen, kan een kijkje nemen op www.denderleeuw.be/uitpas.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *