Uitbaters en personeel café De Paris zijn er klaar voor…

Met man en macht werden gisteren de laatste broodnodige stukken naar binnen geloodst. De zitbanken kregen een nieuwe bekleding, en de wasmachine en droogkast werd met een lift naar binnen getild. Acht maanden heeft het geduurd om het interieur in de zaal en de keuken opnieuw toonbaar te maken. Er komt licht door de zwarte tunnel waar Rogier Schokaert en Koenraad De Neve, uitbaters van Café De Paris, acht maanden geleden voorstonden. Door een brand in de keuken moest de zaak de deuren sluiten. Dankzij de professionele aanpak van Donald Van de Maele, de zaakvoerder van R&D Interieur – DVDM Projects & Design uit Aalst, en zij team, kreeg de verminkte bistro een volledige make-over. Ook op gebied van brandgevaar werden alle maatregelen getroffen. Er werden verschillende brandslangen, en heel wat rookmelders geplaatst, want dit wil men geen tweede keer meemaken. De structuur van het gebouw is gebleven, omdat men de klanten het gevoel wil geven dat er weinig grote veranderingen zijn doorgevoerd.

Hoewel de grootste structuur en werking behouden blijft, zijn er toch enkele aanpassingen gebeurd binnenin. “Zo hebben we een plateaulift voor rolstoelgebruikers aangebracht. Op deze manier kunnen zij makkelijker naar het toilet, die ook aangepast zijn aan de noden”, klinkt het. “Ook de kinderen krijgen een eigen aangepaste toiletruimte om het comfort te vergroten”, klinkt het. “Verder hebben we de eerste verdieping ook meer ingericht als ruimte en niet meer als feestzaal zoals vroeger. Op de eerste verdieping is ook een rokersruimte buiten. Bij slecht weer kunnen we dus nu meer volk binnen ontvangen, wat alleen maar een pluspunt is, dat zeggen Rogier en Koenraad.”

De zaak zal voor het publiek opnieuw zijn deuren openen vanaf 15 mei, de menukaart is lichtjes gewijzigd. De zaakvoerders serveren iets meer vis en men focust iets meer op de middaglunch en de avond. Tussendoor is de bistro enkele uren gesloten. In het weekend doet men een uurtje later open dan normaal, op feestdagen zal de zaak gesloten zijn. De reden hiervoor is uiteraard de nieuwe regeling van de witte kassa.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *