Thor Verleysen uit Erondegem bereidt zich voor op toekomst…

Thor Verleysen uit Erondegem wil vooral veel leren en ervaring op doen in het seizoen dat voor de deur staat. Met onze rubriek ‘Streekrenners in de praatstoel’ trokken we richting Erondegem (Erpe-Mere) waar nieuweling Thor Verleysen woont. Thor stapte pas dit jaar over van het voetbal naar het wielrennen en startte als tweedejaars nieuweling. Ondanks zijn debuut heeft hij er een mooi eerste seizoen op zitten en kon zelfs één keer het zegegebaar maken. Stof genoeg om Thor in onze praatstoel te gaan zetten.

Waarom en hoe ben je begonnen met koersen en waarom de voorkeur voor het wielrennen? en deed u voor het wielrennen een andere sport? Ik ben vanaf mijn vijf jaar begonnen voetballen bij KVC Jong Lede. Na deze periode maakte ik de overstap naar Zulte – Waregem, waar ik zes seizoenen heb gespeeld, maar door een aanhoudende blessure moest ik noodgedwongen stoppen met voetballen. Tussen het voetballen door ging en af en toe eens mee fietsen en ik vond hierin ook mijn plezier. Omdat ik moest stoppen en ik graag nog iets van sport wilde doen dacht ik onmiddellijk aan wielrennen. Ik heb dan een inspanningstest afgelegd en die bleek heel goed te zijn en besliste vanaf dat moment om te beginnen koersen.

Je bent pas dit seizoen begonnen met wielrennen als tweedejaars nieuweling, hoe was dat, wat heb je bereikt en wat waren je belangrijkste wedstrijden en uitslagen dit seizoen? Het eerste seizoen is naar mijn gevoel best goed verlopen, ik heb elf keer top tien gereden, vier keer podium behaald waarvan één overwinning te Kooigem. In de grotere wedstrijden heb ik vooral veel ervaring kunnen opdoen die ik meeneem naar volgend seizoen toe. Een tegenvaller was dat ik een polsbreuk opliep na een val in de klimkoers Couvin, hierna ben ik direct weer begonnen met trainen en twee weken later heb ik terug mijn eerste koers kunnen rijden. Er zal en is duidelijk wel een groot verschil tussen het voetballen en het wielrennen? En mogen wij u dan ook de tweede Remco Evenepoel noemen op deze manier? Hij deed ook deze overstap van voetbal naar wielrennen.

Ja, er is zeker een verschil tussen het voetbal en de koers, het zijn andere soorten inspanning en dus ook andere belastingen op het lichaam. Deze twee sporten zijn voor mij moeilijk om te vergelijken. Wat Evenepoel betreft is hij natuurlijk een uitzonderlijk talent, daar wil ik mijzelf niet aan spiegelen. Ik vind dat ik mezelf als renner zo goed mogelijk moet proberen te ontwikkelen en dan zien we wel waar ik uitkom en natuurlijk is het wel mijn ambitie om prof te worden net als Evenepoel.

Volgend jaar eerstejaars junior, een trapje hoger, wat denk je voor volgend seizoen? of wat zijn de verwachtingen en plannen voor 2024? Klopt, Ik zal deel uitmaken van de topsport kern U19, ik hoop vooral veel bij te leren en ervaring op te doen in enkele mooie wedstrijden. Ook wil ik mezelf een paar keer laten zien in de grotere wedstrijden.

Ben je aangesloten bij Avia Rudyco Cycling Team Denderhoutem op dit moment? Blijf dit ook volgend jaar? Ja, ik blijf volgend seizoen bij Avia Rudyco Cycling Team, ik zie geen reden om te veranderen. Ze hebben één van de beste jeugdploegen uit België en rijden ook een mooi programma bij de junioren.

Zijn er bepaalde mensen die je even wil bedanken of vernoemen aub? Eerst en vooral mijn ouders voor de steun tijdens de goeie, maar ook de mindere momenten. En dan uiteraard ook mijn trainer Michel Geerinck voor de  begeleiding en goede raad tijdens mijn eerste seizoen in de koers, alsook Luc Rooms van de club voor de goede ondersteuning.

(Foto: Guy Coppens)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *