Techniekacademie voor tweede jaar op rij…

Voor het tweede jaar op rij organiseren de stad Aalst, Vives, VTI en Technigo in Aalst een Techniekacademie. Dit initiatief betrekt kinderen van 10 tot 12 jaar op een unieke wijze bij techniek en technologie (STEM). De Techniekacademie start op 5 oktober. Te weinig jongeren kiezen voor een techn(olog)ische loopbaan. Dat vertaalt zich in een tekort aan technische en wetenschappelijke profielen op de arbeidsmarkt. Karim Van Overmeire (N-VA) schepen van Onderwijs: “Door ook dit jaar de Techniekacademie te ondersteunen, willen we mee helpen om leerlingen te laten kennismaken met technische richtingen. In Aalst hebben we overigens een uitstekend aanbod van technische en beroepsscholen.”

Na het succes van de Techniekacademie vorig jaar, werd beslist uit te breiden. Zo zullen er nu op woensdag twee Techniekacademies zijn; de eerste start om 13.30 uur in het VTI en de tweede om 16.00 uur in Technigo. De Techniekacademie bestaat uit 7 workshops en 1 bedrijfsbezoek op woensdagnamiddagen. In deze sessies worden jongeren op een creatieve manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, bouw, informatica/robotica.

Deelnemers kunnen kiezen tussen een Techniekacademie van 13.30 tot 15.30 uur in VTI De Puytenput of een Techiekacademie van 16.00 tot 18.00 uur in Technigo. Geïnteresseerden uit het 5de of  6de leerjaar kunnen inschrijven via www.techniekacademie-aalst.be. Het aantal plaatsen is beperkt tot 2 x 20 deelnemers. De deelnameprijs van deze workshops bedraagt 70 euro en er wordt een fiscaal attest voorzien zodat tot 45% gerecupereerd kan worden.

“De samenwerking rond de Techniekacademie verliep vorig jaar zeer goed. We zetten dus met plezier ook dit jaar onze deuren open kinderen te laten kennismaken met de verschillende STEM-technieken.,” zegt Bart Van Cauter (directeur Technigo).

“We zijn ervan overtuigd dat het loont om kinderen op jonge leeftijd in contact te brengen met techniek. Het is van belang dat meer jongeren kiezen voor een technische loopbaan en de Techniekacademie kan daar alleen maar toe bijdragen.,” voegt Rik Waumans (Technisch adviseur VTI) er nog aan toe.

Het plaatselijk bedrijf CTS Benelux steunt deze Techniekacademie en zet zijn deuren open om de kinderen een interactieve rondleiding aan te bieden tijdens de Techniekacademie. Andere kandidaat bedrijfspartners zijn ook nog steeds welkom en kunnen zich aanmelden. Ook de basis- en secundaire scholen steunen deze Techniekacademie.

Interesse om deel te nemen, laat het weten via www.techniekacademie-aalst.be .

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *