Startschot voor nieuw toeristisch seizoen gegeven in Herzele…

Maak je klaar voor het nieuwe toeristische seizoen! Het aanbod in Herzele is te ontdekken in de vernieuwde toeristische brochure en het startschot is gegeven met de Erfgoeddag op zondag 21 april 2024. Ook de Herzeelse postkaarten, het nieuwe wandelnetwerk en de nominatie van de Buysemolen als ‘Actieve molen 2023’ zijn de moeite waard om te ontdekken. “De spits is eraf, het nieuwe toeristische seizoen is begonnen”, klinkt het enthousiast bij Heidi Knop, schepen van toerisme. “Ook dit jaar halen we opnieuw het onderste uit de kan om jullie een boeiend en bruisend toeristisch aanbod te presenteren. De eerste activiteiten hebben reeds plaatsgevonden. Bij deze ook alvast een tipje van de sluier van wat er nog aankomt: Open Monumentendag, enkele molendagen, en een muzikale en culturele fietstocht. Wordt vervolgd!”

Verrassende plekken met een boeiende geschiedenis, ongerepte stukjes natuur, activiteiten voor jong en oud, heerlijke lekkernijen, gezellige vakantiehuizen en B&B’s … de nieuwe toeristische brochure bundelt heel wat van de favoriete plekken en activiteiten van Herzelenaren. Zien, doen, proeven en logeren vormen dan ook de rode draad doorheen de brochure. Of je nu sportief ingesteld bent of een ontspannende verwennerij verkiest, je vindt het allemaal in Herzele. De toeristische brochure is gratis verkrijgbaar in het toeristische infopunt in De Wattenfabriek, het gemeentehuis, de Steenoven en op de website van het lokaal bestuur Herzele.

Het toeristische seizoen is dit jaar van start gegaan met de Erfgoeddag op zondag 21 april 2024. Er viel heel wat te beleven in Herzele: de drie molens waren aan het draaien, er is een zeisintroductie gegeven aan het neerhof in Ressegem* en wie wou kon terecht bij De Hellebaard om te luisteren naar enkele volksverhalen. Daarnaast is ook de eerste themawandeling, in het thema ‘Thuis’ van de Erfgoeddag 2024 doorgegaan. Voor de wandeling ‘Straatnamen met een verhaal’ stippelden Herzeelse gidsen een prachtige route uit. Het blijft trouwens niet bij deze ene themawandeling. Tot en met oktober wordt er maandelijks één gratis themawandeling georganiseerd onder leiding van een ervaren gids uit Herzele. Ontdek deze op www.herzele.be/themawandelingen

Het Molenforum Vlaanderen, de koepelvereniging voor alle molenverenigingen, heeft afgelopen weekend de Buysemolen in Sint-Antelinks verkozen tot ‘Actieve molen 2023’. De molen is tijdens een plechtigheid in de bloemetjes gezet en mocht een kenteken ontvangen. Zo wil het Molenforum molenaars erkennen voor hun inzet, het onderhouden en het draaiende houden van de molens.

Daarnaast hebben de twee Herzeelse molenaars Andy Peelman en Gertjan Bogaert, van de Molen Ter Rijst, hun diploma van meester-molenaar ontvangen. Ze hebben daarvoor met succes een theoretisch examen afgelegd, 100 uur stage gelopen bij een meester-molenaar en een praktijkexamen gedaan. Ondertussen kunnen ze een molen zelfstandig bedienen, beheersen ze de oude ambachtstechnieken en kennen ze het ritme van wind en water.

Een welgemeende proficiat aan de vrijwillige molenaar Peter Vandenbrande die de Buysemolen met regelmaat van de klok bemaalt, en aan Andy Peelman en Gertjan Bogaert voor het behalen van hun diploma van meester-molenaar!

Heb je inspiratie opgedaan in de toeristische brochure en ben je op stap in Herzele? Laat het weten aan je familie en vrienden via de ‘Groetjes uit Herzele’-postkaarten! Er zijn acht verschillende postkaarten ontworpen. Deze zijn te koop in De Wattenfabriek en in het gemeentehuis aan 1 euro per kaart of 7 euro voor een pakket van acht verschillende kaarten.

Toerisme Oost-Vlaanderen voorziet 1000 km aan nieuwe wandelpaden in de volledige Dender- en Molenbeekvallei en een deel van de Scheldevallei in Scheldeland. Begin dit jaar is er gestart met het plaatsen van de bewegwijzering van een wandelnetwerk met knooppunten in de Dendervallei, waar Herzele deel van uitmaakt.

Ontdek de nieuwe wandelnetwerkkaart vanaf eind deze maand in de wandelrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen: www.routen.be.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *