Stad Ninove gaat 10 mondiale uitdagingen aan in 2022…

Op de wereld FairTrade dag op 14 mei pakt de stad Ninove uit met het ambitieuze plan om 10 mondiale uitdagingen van de Provincie Oost-Vlaanderen aan te gaan en hiermee dus extra in te zetten op het lokaal mondiaal beleid in Ninove. Ninove draagt sinds 2018 officieel de titel van FairTrade Gemeente. Sindsdien slaat ze met verschillende actoren de handen in elkaar om de titel te behouden: scholen, organisaties, handelaren, vrijwilligers, verenigingen … Een FairTradeGemeente draagt op een manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

De Provincie Oost-Vlaanderen daagt lokale besturen die willen inzetten op lokaal mondiaal beleid 10 keer uit! Ninove nam deze uitdaging uit. De stad krijgt 1 jaar de tijd om de 10 uitdagingen tot een goed einde te brengen en betrekt hier de stadsdiensten, middenveldorganisaties, de lokale middenstand en de bevolking bij. De uitdagingen helpen duurzame beleidskeuzes in een mondiale context te stimuleren. De uitdagingen gaan van het organiseren van een mondiale week over extra informeren tot het bevorderen van duurzaam consumeren. Je leest er alles over op de website van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het komende jaar staan er dan ook heel wat informatieve activiteiten zoals een FairTrade markt, film in het cultureel centrum, Vertelkiosk in de bibliotheek, educatieve spelpakketten voor de scholen,… op de agenda. Maar ook duurzame beleidskeuzes behoren tot de acties, omdat wij als stad het goede voorbeeld willen geven aan al onze bewoners en zo rechtstreeks bijdragen aan een duurzame toekomst. Zo denken we bv. aan een raamcontract voor FairTrade producten binnen de stad.

Door de 10 mondiale uitdagingen van de Provincie aan te gaan, za lde stad niet enkel de score van het label FairTradeGemeente verbeteren, maar werkt ze ook breder aan mondiale solidariteit door thema’s zoals wereldburgerschap, duurzaamheid, korte keten en SDG’s (sustainable development goals) onder de aandacht te brengen.

Op 14 mei, wereld FairTrade dag, zet Oxfam-Wereldwinkel, die sinds een paar maand gevestigd is ter hoogte van de Denderkaai 42, te Ninove, haar klanten in de bloemetjes, en serveert hen een gratis kopje koffie.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *