Stad Aalst wijst concessie voor uitbating van Melkhuisje toe…

Er is dan toch een nieuwe concessionaris voor het Melkhuisje in het stadspark van Aalst gevonden “Het Melkhuisje wordt een plek waar warmte en gezelligheid samenkomen” De ultieme zoektocht naar een nieuwe concessionaris voor het Melkhuisje heeft zijn vruchten afgeworpen. “Ik ben bijzonder tevreden dat we een geschikte kandidaat gevonden hebben, die het potentieel van het Melkhuisje ten volle zal benutten,” aldus schepen van Financiën, Matthias De Ridder (N-VA). Het Melkhuisje zal een metamorfose ondergaan en een nieuwe trekpleister voor het Stadspark worden.

Sinds 1977 beschermd en met meer dan 100 verschillende boomsoorten is het stadspark een unieke plek in Aalst en omstreken. Binnenkort voegt het Melkhuisje daar nog een nieuwe trekpleister aan toe, want het zal een grondige renovatie ondergaan en terugkeren als een gezellige plek om te vertoeven. “Het Melkhuisje heeft door de jaren heen een prominente positie verworven in ons prachtige stadspark. Dankzij haar unieke locatie was ik vanaf het begin overtuigd van het enorme potentieel van dit project. Ik ben bijzonder tevreden om aan te kondigen dat de concessie is toegewezen,” aldus Matthias De Ridder.

Dit potentieel werd ook opgemerkt door Bart Guns, een gerenommeerde ondernemer uit Aalst, bekend van café ’t Kraaiken, het Utopiacafé en zomerbar Bloom. Het concept van Bart en zijn team wist de jury te overtuigen. Voortaan zetten zij zich in om het Melkhuisje om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplaats: “We verheugen ons erop nieuw leven te blazen in het Melkhuisje en er een warme en gastvrije plek van te maken. We streven ernaar om er een huiselijke sfeer te creëren waar gezelligheid en ontmoeting centraal staan. Binnen zal een knusse open haard zorgen voor een uitnodigende sfeer, terwijl buiten een aangenaam terras met een vuurplaats beschikbaar is, zelfs bij minder gunstig weer. Of je nu zin hebt in heerlijke pannenkoeken, een smakelijke lunch, of een gezellige borrelplank, het Melkhuisje zal een breed scala aan culinaire verlangens vervullen,” zo laat de toekomstige uitbater weten.

Het vernieuwde Melkhuisje zal naar verwachting zijn deuren openen met Pasen 2025. De stad onderzoekt de mogelijkheid van een zomerse pop-up naast de geplande renovatiewerken voor de zomer van 2024. Ambulante handel blijft tijdens de weekends en schoolvakanties behouden, om parkbezoekers een consistent aanbod te bieden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *