Stad Aalst start een nieuw project ‘Brooddoosnodig’…

De stad Aalst start een nieuw project ‘Brooddoosnodig’. Het project zal 5 Aalsterse scholen ondersteunen. Ook in Aalst zien leerkrachten vaak dat leerlingen naar school komen met lege of amper gevulde brooddozen. Daarom zet de stad in op een nieuw project ‘Brooddoosnodig’. Via een samenwerking tussen stad Aalst, de Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen en de VZW Enchanté zullen scholen ondersteund worden in het ter beschikking stellen van gezond voedsel en zullen er acties op poten gezet worden om hiervoor geld in te zamelen.

“We gaan niet simpelweg voedsel geven aan kinderen die zonder eten naar school komen. Daarvoor vinden wij de verantwoordelijkheid van de ouders té belangrijk. Het is ook zeker niet de bedoeling om de leerkrachten nog meer werk te geven of om de scholen op kosten te jagen”, verduidelijkt schepen van Sociale Zaken, Sarah Smeyers (N-VA).

“Het vullen van brooddozen behoort niet tot de kerntaken van een school. Elke school draagt de verantwoordelijkheid om in kwalitatief onderwijs te voorzien. Het vullen van brooddozen hoort die van ouders te zijn. Tegelijk zijn we niet blind voor bredere, maatschappelijke problemen. Daarom proberen we scholen die dit wensen hierin bij te staan met dit project”, vult schepen Van Overmeire (N-VA) aan.

Het project zal 5 Aalsterse scholen ondersteunen. Per schooljaar wordt bijkomend in één van die 5 scholen een aanklampende werking opgestart met de bedoeling de ouders te responsabiliseren. Die school zal het aantal lege brooddozen aan het begin en op het einde van het schooljaar vergelijken. Zo zullen we dus weten of deze aanpak het beoogde effect heeft. De verderzetting van het project in het volgende schooljaar is afhankelijk van deze evaluatie. We moeten immers ten alle prijze vermijden dat de voorgestelde remedie het probleem nog zou vergroten.

(Foto: Swirko)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *