Stad Aalst ontvangt de Winkelhier Award 2022…

Op donderdag 27 oktober jongstleden kreeg Aalst de trofee ‘Winkelhiergemeente 2022’. Deze prijs wordt uitgereikt door de Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen aan het bestuur dat het voorbije jaar extra inspanningen heeft gedaan voor de lokale ondernemers. “Stad Aalst trekt met haar acties Immo Cupido en De Nieuwe Collectie volop de kaart van de startende ondernemer. Tegelijkertijd wordt de leegstand in het centrum aangepakt,” zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Middenstand.

Starters worden toegeleid naar een geschikte handelslocatie in het centrum van Aalst. Via individuele begeleiding vanuit de administratie, gaan startende ondernemers, immokantoren en eigenaars van leegstaande panden in gesprek. Voor drie ondernemers is een match gevonden. En dus creëert men tegelijk dynamiek in de straten waar de winkeliers zich vestigen. Bijkomend worden alle startende ondernemers gevraagd het label De Nieuwe Collectie uit te dragen. Via dit label zijn voor de klanten, recreanten en toeristen zichtbaar wie de starters zijn, welke nieuwe adressen er te ontdekken zijn.

De jury is dan ook lovend over beide initiatieven: lokaal bestuur Aalst werkt toekomstgericht door pre-starters en starters de nodige aandacht te geven. Aalst doet dit in samenwerking met private partners en via twee visueel sterke campagnes. De leegstand wordt op een positieve manier benaderd. Zowel Immo Cupido als De Nieuwe Collectie worden in 2023 hernomen.

Naast Aalst waren ook Eeklo en Sint-Gillis-Waas genomineerd voor de Award. Eeklo kreeg een nominatie voor de campagne Eeklove, waarbij elke Eeklose ondernemer terug te vinden is op Facebook en Instagram, in woord en beeld. Ook de spaarwedstrijd van de voorbije kerstperiode was een succes: 55 deelnemende handelszaken sponsorden een prijs of waardebon. Met zo’n 4 200 ontvangen volle spaarkaarten is een half miljoen euro uitgegeven bij de Eeklose handel en horeca. ‘Koop lokaal’ dus op zijn best. In Sint-Gillis-Waas worden op 8 november de LEO’s uitgereikt, een erkenning voor de Leukste Economische Ondernemingen van de gemeente. Meer dan 1 600 inwoners brachten al hun stem uit voor de starter en voor de ondernemer van het jaar. De jeugdverenigingen fotograferen er de winkelvitrines en kiezen de mooiste etalage. Met deze actie bereikt het bestuur van Sint-Gillis-Waas een grote groep van ondernemers en inwoners.

De Winkelhier Award is een initiatief van Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen. Met de uitreiking van de Winkelhier Award worden innovatieve en creatieve acties uitgelicht en de vele inspanningen van lokale besturen en handelsverenigingen bekroond. Dit jaar dongen 11 Oost-Vlaamse besturen, goed voor een totaal van 17 initiatieven, mee naar de prijs.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *