Sportsnack door Ilse Heylen Judo Academy in basisscholen…

De leerlingen van basisschool Klim Op te Zandbergen genieten dankzij Sportsnack van een initiatie judo. Deze oefenlessen worden gegeven door Olympisch bronzen medaille winnares Ilse Heylen. Met Sportsnack willen Sport.Vlaanderen en MOEV leerlingen van het basisonderwijs helpen om aan hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid beweging te komen. Door de lessen aansluitend op de schooluren en in de turnzaal van de school te laten plaats vinden, besparen we de ouders daarenboven nog eens een extra rit met de wagen.

We zijn altijd erg blij wanneer leerkrachten van de school het zien zitten om Sportsnack te geven. Wanneer dat niet kan, gaan we op zoek binnen sportclubs rond de school om de kinderen een kwalitatief en leuk bewegingsuurtje aan te bieden. Zo kwamen we hier bij de Ilse Heylen Judo Academy terecht. De school en wij als organisator zijn uiteraard vereerd met een icoon uit onze sportwereld. De kinderen zijn nog wat jong om de vele prachtige resultaten van Ilse in te schatten. Wanneer ze haar medaille(s) eens meebrengt, zullen de kinderen zullen de kinderen vast wel onder de indruk zijn.

De topsport zit er intussen al eventjes op voor Ilse Heylen. Ze runt nu met haar man en coach Olivier Berghmans de Ilse Heylen Judo Academy. Met ‘judo’ als kapstok kunnen zowel bedrijven, particulieren als scholen bij hen terecht voor diverse projecten. Volgende week zullen ook kinderen van Katholieke Centrum School Denderleeuw kunnen genieten van Ilse haar jarenlange ervaring als top judoka.

Sportsnack is een project dat een naschools sportaanbod aanbied aan leerlingen van de basisschool, op de school aansluitend op de lesuren. Het initiatief komt van Sport.Vlaanderen en MOEV, en wordt gegeven dankzij de medewerking van Ilse Heylen Judo Academy en Basisschool Klim Op Zandbergen. Momenteel staan er nog 9 lessen in BS Klim Op te Zandbergen op de agenda. Deze starten vanaf woensdag 30 januari. Er vinden ook nog 5 lessen plaats in de Katholieke Centrumschool te Denderleeuw. Meer info i.v.m. Sportsnack bij Wim Blaton 0498 20 70 11.

(Foto: links Wim Blaton – rechts Ilse Heylen)

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *