Spoorwegovergangen in Haaltert week dicht door werken…

Vanaf maandag 27 maart, 22.00 uur, zal de spooroverweg in de Ninovestraat op Terjoden, en de spooroverweg aan de Muisstraat in Haaltert, tot en met 01 april 2023 tot 06.00 uur afgesloten zijn voor het verkeer. Infrabel zal onderhoudswerken uitvoeren aan beide spoorwegovergangen. Dit zal ook nog het geval zijn later in Stationsstraat in Haaltert. De spoorwegovergangen zullen daarvoor een week lang volledig afgesloten zijn. Aangezien in de Muisstraat een tractorsluis ligt, is dit enkel relevant voor fietsers, voetgangers en aangelande landbouwers. De omleiding voor de fietsers en voetgangers loopt langs Herenthout, Herenthoutdreef, N460 Stationsstraat en Haagbeukstraat. En omgekeerd in de andere richting. Voor de werken in de Ninovestraat loopt de omleiding langs Diepeweg en N460 Stationstraat en omgekeerd.

De haltes van De Lijn in de Ninovestraat worden afgeschaft. De bussen vanuit Denderhoutem rijden verder langs Diepeweg en N460 Stationsstraat richting Aalst. En vanuit Aalst in dezelfde richting terug via de N460, Stationsstraat tot aan Diepeweg en zo naar Denderhoutem. 

Infrabel geeft mee dat door het gebruik van machines geluidshinder voor de omwonenden mogelijk is. Je houdt best ook rekening met werfverkeer. Van 28 april vanaf 20.00 uur tot en met 5 mei om 20.00 uur werkt Infrabel aan de spoorwegovergang naast het station van Haaltert. Ook de Krakeelstraat is afgesloten.

De spoorwegovergang wordt volledig afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor voetgangers en fietsers. Dus let op, als je de trein wil nemen, kan je niet naar het andere spoor stappen. Ook voetgangers gaan een omleiding moeten volgen. Lokaal bestuur Haaltert bekijkt momenteel nog de mogelijkheden met NMBS en Infrabel. In april wordt hierover nog uitgebreider gecommuniceerd.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *