Spetterend slotmoment 9400 Toeren op vrijdag 28 april…

jeugdcentrum-de-kuip-ninove-persregio-denderStad Ninove, Jeugddienst Globelink en MOS Oost-Vlaanderen sloegen de afgelopen maanden de handen in elkaar voor ‘9400 Toeren’, een educatief project rond duurzame mobiliteit, en gingen de uitdaging in de bucketlist aan! Vrijdag 28 april organiseert de stad een spetterende slotdag. De leerlingen van het lager onderwijs worden verwacht aan jeugdcentrum De Kuip en krijgen tussen 10.00 en 12.00 uureen actief programma voorgeschoteld. Met prijsuitreikingen en mobiele activiteiten als BMX, gekke fietsen, alternatieve vervoersmiddelen, MOS-graffiti, …. Maar ook met animatie van de mobilteitshelden, Ecoman & Ecoboy, Fluofui met DJ Pablo Who en een special act van de burgemeester. Sommigen komen zelfs met hun zelfgebouwde bolides om zo een extra prijs in de wacht te slepen. Maar de grootste beloning wacht voor de school of klas die het meeste van de 16 uitdagingen aangegaan is. Zij worden beloond met een waardevolle prijs!

Met de leerlingen van het secundair onderwijs wordt om 13.00 uur een critical mass opgezet door de binnenstad even in te nemen met de fiets, step, skateboard, … Dat moet voor duurzame mobiliteit een duidelijk statement zijn. Daarna wordt een gelijkaardig programma afgewerkt, maar met nog een aantal andere activiteiten. En ook dan wordt de beste school/klas beloond met een prachtige prijs!

Men verwacht zowel in de voor- als namiddag 500 leerlingen, dus dat wordt een heel drukke, maar zinvolle namiddag! Doel van het project 9400 Toeren was om kinderen en jongeren kennis te laten maken met en te laten nadenken over duurzame mobiliteit, en hen aan te zetten tot actie! Zowel de basisscholen, het secundair onderwijs als de jeugdverenigingen in Ninove werden bij het project betrokken.

In een eerste fase (september tot december 2016) zijn de jongeren en kinderen zelf aan de slag gegaan. Ze hebben, in de klas of met hun jeugdvereniging, nagedacht over wat goed gaat en wat slecht gaat op vlak van mobiliteit en specifieker binnen de volgende vier aspecten: ruimtelijke ordening, ecologie, verkeersveiligheid en toegang tot mobiliteit. Op basis hiervan suggereerden ze een aantal acties om zaken in de verf te zetten of aan te klagen. Uit al deze input van de scholen en verenigingen werd door de stadsdiensten, Globelink en MOS de uiteindelijke bucketlist samengesteld met de uitdagingen. Scholen en jeugdverenigingen gingen de afgelopen maanden (vanaf januari) de uitdagingen in de bucketlist aan.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *