Sp.a kon niet achterblijven om te reageren op meerjarenplan…

Oppositiepartij sp.a Aalst wacht ongeduldig op de definitieve documenten van de meerjarenplanning en -begroting. “We maken ons ongerust over de enorme besparingen bij het stads- en OCMW personeel. Net in deze eindejaarsperiode krijgen personeelsleden te horen dat er zwaar gesnoeid wordt. Maar niemand weet welke jobs bedreigd worden” zegt fractievoorzitter Sam Van de Putte. Deze week nog ontstonden er spontane stakingsacties in het ASZ en de WZC. De werkdruk ligt bij veel diensten te hoog. “Besparingen op personeel gaan altijd gepaard met een verminderde dienstverlening. De kwaliteit en werkbaarheid moet voor ons bovenaan blijven staan. Het kan voor ons niet dat personeelsleden en de Aalstenaars in de kou moeten gaan staan voor de eer en glorie van het schepencollege dat liever investeert in bijkomende stenen in plaats van in mensen. Het personeel dat zich dag in dag uit inzet verdient snel zekerheid”.

De nieuwe investeringen moeten voor sp.a in evenwicht zijn met het budget voor dienstverlening aan de inwoners. Die is belangrijker dan een nieuw museum waar niemand op zit te wachten. “De investeringsambities van het stadsbestuur zijn onrealistisch en budgettair ongezond. De gevolgen laten zich voelen bij verenigingen en de sociale dienstverlening. Daarom roept sp.a een halt toe aan de prestigeprojecten en de foliekes. Geen investeringen in stenen zonder investeringen in mensen”.

We laten ons ook niets wijsmaken. “Er wordt wel degelijk naar nieuwe inkomsten gezocht door extra belastingen. Zo stijgt vanaf januari de kostprijs van alle administratieve documenten zoals de identiteitskaart, het internationaal paspoort en de rijbewijzen. Daarnaast zijn er ook voorstellen om de parkeerretributies te verhogen. Maatregelen die de Aalstenaar in zijn portefeuille zal voelen”.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *